HomeSocietatEndesa instal·la 1,3 quilòmetres més de línia soterrada i dos centres de...

Endesa instal·la 1,3 quilòmetres més de línia soterrada i dos centres de transformació de nova tecnologia a Deltebre

Endesa ha finalitzat recentment una nova etapa de les obres de reforma integral de la xarxa de mitjana tensió al municipi de Deltebre, en aquesta ocasió, amb una inversió de 250.500 euros. Concretament es tracta de la instal·lació de 1.305 metres de nova línia soterrada i la retirada de 1.571 metres de cablejat aeri. Així mateix, s’han instal·lat dos nous centres de transformació (i se n’han retirat dos d’antics que estaven a la intempèrie) amb nova tecnologia. Aquestes actuacions s’engloben en el pla de reforma integral de la xarxa el municipi, dotat amb més d’1,1MEUR, que la Companyia va posar en marxa ara fa dos anys en col·laboració amb Eléctrica del Ebro, filial de la Companyia, i en coordinació i amb el suport de l’Ajuntament de Deltebre. Aquestes obres en el seu conjunt, a més de reforçar la qualitat i la continuïtat del subministrament al municipi, minimitzen l’impacte visual de les infraestructures i, el que és més important, doten el municipi de Deltebre d’una xarxa elèctrica resilient, digital i flexible, imprescindible pel usos energètics d’un futur no gaire llunyà que passa, a la força, per un ús extensiu de l’energia elèctrica.

Així, la nova línia instal·lada, transcorre ara per sota de l’avinguda Goles de l’Ebre, des del carrer Balmes fins al carrer Agustina d’Aragó i ha permès retirar 1.571 metres de cablejat aeri. L’avantatge d’aquest canvi no és només en impacte visual i tecnologia, sinó també en capacitat donat que la nova línia està preparada per poder funcionar a 25.000 V (actualment ho fa a 6.000 V) quan es posin en marxa les obres d’augment de tensió, ja programades i que, en alguns punts del municipi, s’han començat a dur a terme. Amb aquests treballs, ja només quedarà una darrera fase de retirada de poc més d’uns cent metres de cablejat aeri de mitjana tensió per finalitzar aquesta gran reforma que haurà comportat el soterrament de pràcticament la totalitat de la xarxa de mitjana tensió al nucli urbà.

Així mateix, s’han instal·lat dos nous centres de transformació de nova tecnologia, un al carrer Sant Joan (en substitució de l’anterior que hi havia en aquest mateix emplaçament) i l’altre al carrer Sant Joan Bosco, amb el què s’ha pogut retirar el que hi havia al carrer Montblanc. Aquestes instal·lacions, a més de trobar-se dins de casetes prefabricades (a diferència de les anteriors, que estaven a la intempèrie) disposen de la darrera tecnologia, tenen cabines de tipus encapsulats (més robustes i maniobrables) i estan preparades perquè s’hi puguin instal·lar sistemes de telecomandament, que permetran maniobrar-les a distància amb la conseqüent avantatge de poder minimitzar interrupcions de subministrament, be siguin derivades de causes pròpies o de factors externs.

Inversions anteriors

Aquesta no és, ni de bon tros, l’única actuació rellevant que Endesa –i també la seva filial a Tarragona Eléctrica del Ebro- està duent a terme a Deltebre. El juny de fa dos any es va posar en marxa un pla per a reformar integralment part de les infraestructures elèctriques del municipi amb l’objectiu no només de reduir-ne el seu impacte visual i d’integrar-les en l’entorn urbà sinó, sobretot, d’incrementar la qualitat i la continuïtat del servei als seus clients i veïns.

Els últims treballs d’envergadura es van dur a terme durant el primer semestre de 2020, en què es van reformar també diferents centres de transformació (a alguns dels quals se’ls va incrementar la tensió d’explotació fins a 25 kV), es va renovar una línia elèctrica a la urbanització Riumar, i es van desmantellar i racionalitzar infraestructures que travessaven zones concorregudes, també es van tancar altres anelles elèctriques. El total de la reforma va beneficiar de manera directa 7.500 veïns de Deltebre.

Tots aquests treballs formen part del conjunt d’actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric a les Terres de l’Ebre, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector i és que es preveu que, en un ús no gaire llunyà i si volem complir, com a societat, amb els requeriments ambientals de reducció d’emissions, l’ús extensiu de l’energia elèctrica serà necessària. Estem parlant de substitució d’energies de combustible fòssil per elèctric dins de la llar, de mobilitat elèctrica, d’instal·lació de plaques d’autoconsum… En definitiva, d’electrificació. D’una electrificació que ha d’anar acompanyada d’una implantació massiva de generació renovable, de parcs eòlics i fotovoltaics, d’hidrogen verd, etc. És per això, per a aquest nou escenari, que les xarxes elèctriques tindran un nou paper per poder garantir un servei excel·lent i on hauran de ser més resilients, flexibles i digitals. És en aquest sentit on la Companyia, des de fa uns anys, està dedicant les seves inversions en totes les seves línies de negoci, també, en la distribució elèctrica.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 4 =

Últimes notícies