HomeSocietatEndesa reforma part de la xarxa elèctrica de tres municipis de les...

Endesa reforma part de la xarxa elèctrica de tres municipis de les Terres de l’Ebre per a millorar el servei

GANDESA // Endesa ha acabat recentment els treballs de renovació i millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de La Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta, i Riba-roja d’Ebre, a la Ribera d’Ebre. Així, s’han invertit més de 13.500 euros per tal d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament als clients d’aquestes dues comarques de les Terres de l’Ebre.

L’actuació ha consistit a substituir un total de 13 pals de fusta i els antics aïlladors de vidre per uns nous de polimèrics, que estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

L’operativa s’ha dut a terme amb la intervenció d’un helicòpter, que ha retirat els antics pals de fusta de la seva ubicació i n’ha col·locat els nous. La particularitat d’aquest desballestament es troba en la maquinària necessària, ja que l’orografia on s’ubiquen els suports és abrupta i no poden accedir-hi els vehicles elevadors que s’utilitzen habitualment per fer aquests treballs. En llocs com aquests és imprescindible l’ajuda de les aeronaus, les quals realitzen maniobres molt acurades, ja que el pilot, amb l’ajuda dels operaris a peu de terra, ha d’agafar amb un ganxo el suport i enlairar l’estructura per portar-la al punt de reunió. La intervenció permet reduir l’impacte de les infraestructures elèctriques al medi natural.

Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la Companyia a les comarques de les Terres de l’Ebre i tenen l’objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques. D’aquesta manera, es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei als clients, ja que es dona una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies