HomePolíticaERC assegura que és la garantia per continuar millorant l’Hospital Comarcal de...

ERC assegura que és la garantia per continuar millorant l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre

Els alcaldables d’Esquerra Republicana de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta acompanyats de l’exdirectora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, han reivindicat la transformació i millora de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre liderada per Esquerra Republicana, i han anunciat els compromisos i propostes per les quals treballaran des dels ajuntaments.

“No ha estat fins que Esquerra Republicana de Catalunya ha dirigit la conselleria de Salut que l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha estat una prioritat per a la Generalitat. Hem liderat dues transformacions molt importants: desvincular la gestió de l’Hospital Comarcal de GECOHSA i recuperar la seva gestió des de les Terres de l’Ebre, per fer la millora i transformació que necessitaven les instal·lacions; i segon, crear l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre, que és qui gestiona l’Hospital”, ha afirmat Lleixà.

Lleixà ha assenyalat que davant d’altres models privatitzadors d’altres formacions polítiques, Esquerra defensem la sanitat pública i d’aquí que el nostre projecte i aposta hagi estat crear l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre; millorant les condicions laborals i econòmiques dels professionals; i també el treball en xarxa i la coordinació amb altres centres hospitalaris i amb l’Atenció Primària”.

La candidata a l’alcaldia de Móra d’Ebre, Marta Montagut, ha afirmat que “els alcaldables d’Esquerra Republicana – Acord Municipal som la garantia que l’Hospital Comarcal avanci, s’inverteixi i presti  els millors serveis possibles a la gent de la Ribera d’Ebre, la Terra Altra i el Priorat”.

Els candidats republicans s’han compromès a continuar treballant perquè aviat hi hagi “una base d’heliport que permeti aterrar i enlairar 24 hores, un punt d’aterratge i enlairament que pugui operar les 24 hores en condicions a l’Hospital, concretament damunt les urgències; la implementació de nous serveis a l’Hospital, que ja no depenguin de Reus i que siguin propis a Salut Terres de l’Ebre, com per exemple al·lèrgies, cardiologia i holters i més activitat oftalmològica: així com la construcció d’un nou CAP per a Móra d’Ebre,” ha manifestat Montagut.

La transformació  i millora de l’Hospital de Móra d’Ebre  segons ERC la impulsà la consellera republicana Alba Vergés programant més de 5 milions d’euros per posar al dia les instal·lacions i els aparells, alguns obsolets, i també la reobertura de la cafeteria. A hores d’ara ja  està en marxa la nova àrea d’adaptació al medi per cirurgia major ambulatòria, l’àrea de gabinets d’endoscòpia i cirurgia menor i una nova sala d’actes; que s’està iniciant la reforma i ampliació de l’àrea d’esterilització, adequació i millora de la sala de parts i d’un quiròfan. Un cop acabat, es farà la darrera adequació i renovació dels dos quiròfans restants”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 56 = 57

Últimes notícies