HomePol铆ticaERC de Santa B脿rbara mostra la seua disconformitat sobre el trencament del...

ERC de Santa B脿rbara mostra la seua disconformitat sobre el trencament del pacte de govern municipal

Arran de la recent expulsi贸 del govern municipal del regidor d鈥橢squerra Republicana de Santa B脿rbara, Manel Crespo, i del conseg眉ent trencament del pacte de govern de l’ajuntament per part de Junts per Santa B脿rbara, des del partit pol铆tic d’esquerres han manifestat el seg眉ent:

 • L鈥檈xpulsi贸 d鈥檜n dels dos regidors d鈥橢squerra Republicana que sustentaven el pacte signat per conformar el govern municipal amb Junts, s鈥檋a produ茂t de manera unilateral, sense cap explicaci贸 pr猫via, di脿leg ni negociaci贸 per mantenir el pacte.
 • Esquerra Republicana hem treballat de forma incansable i compromesa pel poble des del primer moment, amb els nostres encerts i errors, per貌 sempre de manera honesta; i aix铆 ho vam fer en moments complicats com els de la pand猫mia o quan es va substituir l鈥檃lcalde de Junts, Alfred Blanch, a principis del 2020; sent fidels als nostres compromisos de pacte de govern.
 • Denunciem que el trencament del pacte de manera unilateral per part de Junts no s鈥檃guanta per enlloc, ni t茅 cap l貌gica; i que 茅s una operaci贸 pol铆tica per justificar el retrobament entre el senyor Joaquim Mart铆, la vella converg猫ncia de sempre i la gent de Junts, per bastir una nova alian莽a de govern de tot aquest espai pol铆tic, tamb茅 de cara a les eleccions municipals vinents.
 • Aquesta teatralitzaci贸 per part de Junts requeria de qu猫 el senyor Mart铆 renunci茅s a ser regidor del PP, com abans ja havia renunciat a ser representant de Ciutadans, i pass茅s al grup de regidors no adscrits; fet que li ha de permetre justificar una transformaci贸 ideol貌gica de l鈥檃nticatalanisme a l鈥檌ndependentisme, en temps r猫cord; facilitar l鈥檃lian莽a amb Junts i poder assolir aquella cadira que tant anhela al govern municipal.
 • Esquerra Republicana mai hem parlat amb el grup Moviment Alternatiu Planer 鈥 Movem Terres de l鈥橢bre, ni amb el PSC, per plantejar una moci贸 de censura, i sempre v脿rem rebutjar-la malgrat la insist猫ncia del senyor Mart铆 (regidor del PP i no adscrit) per plantejar-la, sobretot a finals del 2020. Fa uns mesos el senyor Mart铆 va voler aprofitar una conversa extreta de context amb el nostre regidor Manel Crespo per fer creure el contrari i Junts se n鈥檋a volgut aprofitar per justificar el trencament del pacte.
 • Lamentem que Junts hagi faltat al seu comprom铆s amb el pacte signat i hagi fet servir aquesta conversa extreta de context, el contingut de la qual els regidors d鈥橢squerra van explicar, el passat mes de juny, al govern municipal, i per tant tamb茅 a l鈥檃lcalde. Ara de manera sorprenent, tres mesos despr茅s de l鈥檈xplicaci贸, al mes de setembre, l鈥檃lcalde l鈥檋a fet聽聽servir d鈥檈xcusa per expulsar el nostre regidor, desestabilitzant i trencant el pacte de Govern de manera unilateral quan res havia canviat des de llavors.
 • Fem saber que la nostra regidora, Elena Estarlich, a la qual l鈥檃lcalde Antonio Oll茅s ha volgut mantenir al govern municipal i a qui va oferir d鈥檌ncorporar-se al projecte pol铆tic de Junts, ha presentat aquest mat铆 al registre de l鈥橝juntament la seva ren煤ncia a formar part del govern municipal.
 • Lamentem l鈥檃ctitud deshonesta i les formes de Junts en intentar dividir el nostre grup municipal, fet que posa en relleu l鈥檈stil de la vella pol铆tica caciquil que encara perdura al nostre poble.
 • Els regidors d鈥橢squerra Republicana no es deuen a cap c脿rrec ni cadira; sin贸 a la gent que els va fer confian莽a, al projecte que representen i als compromisos que signen.
 • Estem orgullosos de la feina feta per Manel Crespo i Elena Estarlich des de les regidories que han liderat, aix铆 com dels projectes engegats. Agra茂m el suport i reconeixement que han rebut per part dels planers i planeres durant el temps que han estat al govern.
 • Ens comprometem a seguir treballant per transformar Santa B脿rbara, a vetllar per l鈥檃cabament d鈥檃quells projectes que deixen engegats i a estar al costat de la ciutadania, assumint el paper que en cada moment ens toqui i que ara ser脿 el d鈥檈star a l’oposici贸 de manera constructiva i efectiva.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

37 + = 40

脷ltimes not铆cies