HomePolíticaERC de Santa Bàrbara mostra la seua disconformitat sobre el trencament del...

ERC de Santa Bàrbara mostra la seua disconformitat sobre el trencament del pacte de govern municipal

Arran de la recent expulsió del govern municipal del regidor d’Esquerra Republicana de Santa Bàrbara, Manel Crespo, i del consegüent trencament del pacte de govern de l’ajuntament per part de Junts per Santa Bàrbara, des del partit polític d’esquerres han manifestat el següent:

 • L’expulsió d’un dels dos regidors d’Esquerra Republicana que sustentaven el pacte signat per conformar el govern municipal amb Junts, s’ha produït de manera unilateral, sense cap explicació prèvia, diàleg ni negociació per mantenir el pacte.
 • Esquerra Republicana hem treballat de forma incansable i compromesa pel poble des del primer moment, amb els nostres encerts i errors, però sempre de manera honesta; i així ho vam fer en moments complicats com els de la pandèmia o quan es va substituir l’alcalde de Junts, Alfred Blanch, a principis del 2020; sent fidels als nostres compromisos de pacte de govern.
 • Denunciem que el trencament del pacte de manera unilateral per part de Junts no s’aguanta per enlloc, ni té cap lògica; i que és una operació política per justificar el retrobament entre el senyor Joaquim Martí, la vella convergència de sempre i la gent de Junts, per bastir una nova aliança de govern de tot aquest espai polític, també de cara a les eleccions municipals vinents.
 • Aquesta teatralització per part de Junts requeria de què el senyor Martí renunciés a ser regidor del PP, com abans ja havia renunciat a ser representant de Ciutadans, i passés al grup de regidors no adscrits; fet que li ha de permetre justificar una transformació ideològica de l’anticatalanisme a l’independentisme, en temps rècord; facilitar l’aliança amb Junts i poder assolir aquella cadira que tant anhela al govern municipal.
 • Esquerra Republicana mai hem parlat amb el grup Moviment Alternatiu Planer – Movem Terres de l’Ebre, ni amb el PSC, per plantejar una moció de censura, i sempre vàrem rebutjar-la malgrat la insistència del senyor Martí (regidor del PP i no adscrit) per plantejar-la, sobretot a finals del 2020. Fa uns mesos el senyor Martí va voler aprofitar una conversa extreta de context amb el nostre regidor Manel Crespo per fer creure el contrari i Junts se n’ha volgut aprofitar per justificar el trencament del pacte.
 • Lamentem que Junts hagi faltat al seu compromís amb el pacte signat i hagi fet servir aquesta conversa extreta de context, el contingut de la qual els regidors d’Esquerra van explicar, el passat mes de juny, al govern municipal, i per tant també a l’alcalde. Ara de manera sorprenent, tres mesos després de l’explicació, al mes de setembre, l’alcalde l’ha fet  servir d’excusa per expulsar el nostre regidor, desestabilitzant i trencant el pacte de Govern de manera unilateral quan res havia canviat des de llavors.
 • Fem saber que la nostra regidora, Elena Estarlich, a la qual l’alcalde Antonio Ollés ha volgut mantenir al govern municipal i a qui va oferir d’incorporar-se al projecte polític de Junts, ha presentat aquest matí al registre de l’Ajuntament la seva renúncia a formar part del govern municipal.
 • Lamentem l’actitud deshonesta i les formes de Junts en intentar dividir el nostre grup municipal, fet que posa en relleu l’estil de la vella política caciquil que encara perdura al nostre poble.
 • Els regidors d’Esquerra Republicana no es deuen a cap càrrec ni cadira; sinó a la gent que els va fer confiança, al projecte que representen i als compromisos que signen.
 • Estem orgullosos de la feina feta per Manel Crespo i Elena Estarlich des de les regidories que han liderat, així com dels projectes engegats. Agraïm el suport i reconeixement que han rebut per part dels planers i planeres durant el temps que han estat al govern.
 • Ens comprometem a seguir treballant per transformar Santa Bàrbara, a vetllar per l’acabament d’aquells projectes que deixen engegats i a estar al costat de la ciutadania, assumint el paper que en cada moment ens toqui i que ara serà el d’estar a l’oposició de manera constructiva i efectiva.
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 62

Últimes notícies