HomeInfraestructuresERC, Junts, PDeCat i Teruel Existe demanen a l’Estat el desdoblament de...

ERC, Junts, PDeCat i Teruel Existe demanen a l’Estat el desdoblament de l’N-420

Quatre partits han presentat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per a incloure una partida d’un milió d’euros que comence a treballar en el desdoblament de la Nacional 420.

ERC, Junts, PDeCat i Teruel Existe intentaran atraure els vots d’altres formacions, mentre que la Cambra de Comerç de Reus ja n’ha anunciat el suport incondicional. La via, que travessa la Ribera d’Ebre i la Terra Alta és una de les articulacions principals del nord de les Terres de l’Ebre cap al Camp de Tarragona i Barcelona.

La partida suposaria que al 2022 es comencés a redactar el primer projecte informatiu de la nova via desdoblada. Des de la Cambra de Comerç de Reus s’han afanyat a destacar els beneficis que suposaria per al territori el desdoblament de la via. El seu president, el vinebrà Jordi Just, ha destacat que “el desdoblament pot suposar un desenvolupament econòmic per a totes les comarques” del sud de Catalunya. A més, ha defensat que, després, “la via s’hauria de desdoblar des de Gandesa” perquè tingués un ramal cap a Tortosa.

Esta darrera setmana, en una trobada amb el secretari d’organització i portaveu del PSC al Parlament, Salvador Illa, Just va demanar-li també el suport en esta esmena. “Si s’aprova vetllarem pel seu compliment i que s’hi invertisca el milió d’euros”, ha anunciat el president de l’ens cameral de Reus.

 

Un nou pont per a Tortosa

El secretari general de Junts, Jordi Sánchez, ha anunciat també que presentarà una esmena als pressupostos per a demanar la construcció del quart pont de Tortosa, per tal de descongestionar el trànsit a la zona de Jesús i l’entrada a la ciutat per la C-12 nord. Suposaria una inversió d’uns 30 milions d’euros.

D’altra banda, Sánchez ha destacat que també defensarà una iniciativa per a promoure el dragatge a la Punta del Fangar, amb una inversió prevista també d’uns 30 milions d’euros.

 

Ciutadans demana 50 milions per al delta

El grup de Ciutadans també ha anunciat que presentarà una altra esmena als pressupostos de l’Estat per a demanar una partida de 50 milions per a la protecció del delta de l’Ebre. En concret, des del partit d’Inés Arrimadas plantegen mesures com el transport de sediments o la construcció de dics submergits per a protegir el front marítim als llocs on siguen viables.

D’altra banda, Ciutadans ha presentat també una altra esmena que reclama el desdoblament de l’N-340 entre l’Hospitalet de l’Infant i Alcanar, i en una nota ha subratllat que “la via té una intensitat de trànsit molt elevada i una alta accidentalitat”.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 8

Últimes notícies