HomePolíticaERC presenta una proposta de resolució al Parlament sobre la protecció del...

ERC presenta una proposta de resolució al Parlament sobre la protecció del Delta i les actuacions a fer

La diputada Irene Fornós ha fet saber que el Grup d’Esquerra Republicana ha presentat amb Junts per Catalunya una Proposta de resolució sobre la protecció del Delta per ser votada en el debat de política general del Parlament de Catalunya.

Segons Fornós “la supervivència del Delta de l’Ebre és una qüestió de país, i per assegurar la seva protecció i perdurabilitat calen majors cabals d’aigua i una gran aportació de sediments a la desembocadura; i per fer-ho possible és necessària una ràpida execució dels projectes anunciants per l’Estat”.

La diputada republicana ha reclamat “la creació urgent d’una comissió mixta Estat – Generalitat, amb la implicació de tots els agents del territori, que permeti conèixer, debatre i establir un calendari de les actuacions a fer”.

La Proposta de resolució demana “instar el Govern de l’Estat a la creació d’una comissió mixta Estat – Generalitat, amb la implicació de tots els agents del territori, per tal de reduir la vulnerabilitat del Delta de l’Ebre enfront dels impactes del canvi climàtic, assegurant la perdurabilitat tant del medi físic i de la biodiversitat d’espècies i ecosistemes així com del medi socioeconòmic que sustenta el Delta, mitjançant un riu de qualitat i amb majors cabals. Procurar per la ràpida execució per part de l’Estat dels projectes de protecció del litoral del Delta reclamats pel territori des de fa dècades per tal d’iniciar la restauració del trànsit sedimentari en els embassaments de Mequinensa-Riba-roja i Flix”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

81 + = 85

Últimes notícies