HomePolíticaCatalunya en Comú Podem porta al debat de política general la petició...

Catalunya en Comú Podem porta al debat de política general la petició perquè l’Ebre siga la seu de l’Agència de la Natura

El grup de Catalunya en Comú Podem al Parlament català ha registrat una sèrie de propostes de resolució a votar en la sessió de divendres del debat de política general. Entre aquestes propostes n’hi ha una per la defensa de les Terres de l’Ebre i l’equitat territorial que reclama, entre d’altres, que la seu central de l’Agència de la Natura catalana s’ubiqui a les Terres de l’Ebre.

S’argumenta que el territori ebrenc ha estat “històricament un dels que han patit amb més força la manca d’equitat territorial i d’inversió dels diferents governs”. I per això “amb l’objectiu de contribuir a revertir la situació de manca d’equitat territorial i demostrar un compromís ferm amb la preservació del Delta de l’Ebre”, s’insta el Govern de la Generalitat a situar la futura seu central de l’Agència de la Natura a les comarques ebrenques.

La proposta de resolució contempla també instar el Govern català a fer les gestions oportunes davant el govern de l’Estat espanyol per convocar la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre “per informar i tenir una posició conjunta davant la nova detracció d’aigua de l’Ebre” a Santander. De fet, en el punt següent es manifesta l’oposició a qualsevol transvasament de l’Ebre en general i el de Cantàbria en particular i insta al Govern català a prendre les accions polítiques i jurídiques necessàries.

I finalment, la proposta de resolució insta l’executiu català a elaborar un pla de dinamització econòmica de les Terres de l’Ebre amb la participació de les administracions locals i els agents socials locals.

Una altra de les propostes de resolució territorials registrades pel grup de Catalunya en Comú Podem reclama que el Parlament rebutgi les condicions acordades per la compra i venda dels terrenys de Hard Rock al Camp de Tarragona i insti el Govern a aturar l’operació.

Ara fa uns dies, el diputat David Cid ja va alertar que el projecte de l’antic BCN World suposa seguir apostant pel model turístic caduc de sol i platja i que, de materialitzar-se, allunyaria la possibilitat de revertir en un futur proper el minitransvasament d’aigua de l’Ebre a Tarragona, atès que la demanda d’aigua seria encara més elevada.

Precisament una altra de les propostes de resolució presentades demana assolir un Pacte Nacional per un turisme sostenible on s’inclogui “un pla de xoc per fer front a la caiguda de l’activitat i impulsar el canvi cap a un model turístic més sostenible” descentralitzat i desestacionalitzat. Entre les mesures concretes que es proposen en la proposta de resolució hi ha la creació de plans d’ajudes temporals als treballadors i autònoms del sector, paquets d’ajudes econòmiques específiques per als petits establiments hotelers i petites empreses del sector i també perquè els municipis puguin posar en valor el seu patrimoni natural, cultural i social.

Entre les altres propostes concretes també hi ha la posada en marxa d’una campanya de turisme intern que promocioni les visites del patrimoni natural, cultural i social del país i
permeti diversificar l’oferta de turisme massiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 25 = 30

Últimes notícies