HomePolíticaERC rebutja el projecte de la MAT i presenta mocions als ajuntaments...

ERC rebutja el projecte de la MAT i presenta mocions als ajuntaments i consells comarcals

ERC ha anunciat en un comunicat que s’oposa al projecte de creació de línies aèries elèctriques de molta alta tensió, i argumenta que representa un model de producció i distribució d’energia de grans oligopolis que dóna continuïtat a l’estructura del mercat elèctric i les “disfuncions” que genera en el cost de l’energia.

Els republicans han presentat una moció als ajuntaments i consells comarcals afectats per exigir al govern espanyol la retirada de la MAT i la creació d’una estratègia sobre energies renovables, com també establir un acord entre territoris i agents afectats per protegir les zones d’alt valor agrícola i forestal.

La secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Norma Pujol, ha alertat que este projecte de MAT obre la porta a un escenari de privatització d’una línia que per normativa hauria de ser pública i per tant a la competència entre grups privats i la presència de multitud de línies de diferent titularitat per connectar els mateixos àmbits”. I ha assenyalat que “això comportaria un impacte acumulatiu a llocs com la Terra Alta, on a la concentració eòlica que ja té ara se li hauria de sumar noves línies de molt alta tensió”.

L’objectiu del projecte la Mat Valmuel-Begues, impulsat pel grup empresarial Forstalia, és transportar energia produïda de l’Aragó fins a l’àrea metropolitana de Barcelona. Este projecte, segons els republicans, no dóna resposta als reptes globals contra el canvi climàtic ni els principis que promou l’Agenda 2030, una prioritat “cabdal” en este moment de màxima emergència.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 58 = 68

Últimes notícies