HomeTurismeERC-Tortosa Sí convertirà les muralles en un actiu turístic

ERC-Tortosa Sí convertirà les muralles en un actiu turístic

El turisme s’ha de convertir en un dels principals motors de l’economia a Tortosa i, en aquest sentit, un dels actius que cal recuperar per aconseguir-ho són les muralles.

ERC-Tortosa Sí inclou al seu programa electoral un seguit de propostes per actuar en un dels conjunts fortificats més importants de la Mediterrània, amb una extensió de prop de 7 quilòmetres de perímetre. “Cal actuar urgentment sobre les muralles i adoptar les mesures pertinents per a la seua adequada conservació, perquè formen part de la nostra història i, de la mateixa manera que el riu, són símbol de la nostra identitat”, ha explicat el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura.

La candidatura d’ERC-Tortosa Sí ha presentat avui la seua proposta d’actuació sobre el conjunt fortificat de la ciutat. “L’Ajuntament ha de liderar la recuperació de les muralles, amb el suport de totes les persones i entitats que fa anys que hi treballen, com Amics dels Castells”, ha dit l’alcaldable republicà. ERC-Tortosa Sí buscarà el suport d’altres administracions i del sector privat per recuperar les muralles i impulsarà l’actualització del pla director de les muralles, aprovat fa anys però que no s’ha executat.

L’equip liderat per Xavier Faura també planteja arranjar el recinte emmurallat a través de plans d’ocupació. El castell de Tenasses i el fortí d’Orleans són dos dels espais on cal actuar amb urgència segons ERC-Tortosa Sí. Però a més d’actuar per rehabilitar el conjunt de fortificacions i baluards, cal realitzar-ne un manteniment, per això es crearà una brigada que s’encarregarà del manteniment dels trams sobre els quals s’hagi actuat.

La senyalització i creació de rutes, que inclouran codis QR, és una altra de les actuacions que promourà ERC-Tortosa Sí. També es potenciaran les activitats culturals, educatives i esportives a les muralles com, per exemple, l’organització d’una cursa popular pel seu perímetre. “Hem d’apropar les muralles a tots els tortosins i tortosines i serà a partir de l’estima per part de tots i totes quan serem capaços de convertir-les en un producte turístic de veritat”, ha conclòs Faura.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 2 = 12

Últimes notícies