HomeEconomiaErcros preveu pèrdues de fins a 2 milions d'euros durant el primer...

Ercros preveu pèrdues de fins a 2 milions d’euros durant el primer semestre per l’impacte de dos proveïdors

Ercros ha anunciat aquest dimecres que preveu un resultat d’entre 0 i -2 milions d’euros per al primer semestre d’aquest any per l’impacte de dos dels seus proveïdors, que ha afectat “negativament les produccions i vendes” d’aquest període. Durant els primers sis mesos de l’any passat, la companyia va obtenir un benefici de 16,5 milions d’euros, un 64,3% menys que el 2022. Així ho ha explicat la companyia en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, en què calcula que l’Ebitda també pateixi un descens fins a situar-se en una forquilla d’entre 20 i 25 milions d’euros, que comparen amb els 45,2 milions d’euros del primer semestre del 2023. Ercros ha fet aquest anunci en ple procés de l’opa de Bondalti.

D’altra banda, per als sis primers mesos d’aquest any, Ercros situa les vendes en una franja d’entre 345 i 355 milions d’euros i una contribució d’entre 120 i 125 milions, davant els 419,5 milions d’euros i la contribució de 144,9 milions d’euros del primer semestre del 2023.

Segons explica Ercros, l’estimació s’ha fet sobre la base dels resultats tancats al mes de maig i la visibilitat del mercat al juny.

De cara a les previsions per a la resta de l’any, explica que el consens de les publicacions especialitzades apunta un retard de la recuperació i l’endarrereix al llarg de l’any que ve. En tot cas, afegeix, “Ercros seguirà executant el Pla 3D, mantindrà la seva presència en tots els mercats en què opera i aprofitarà les oportunitats que se li presenten per optimitzar els seus resultats“.

Aquestes previsions arriben en plena opa de la companyia portuguesa Bondalti sobre Ercros, una operació que el Consell de Ministres va autoritzar a mitjans de juny després que la Comissió Nacional de Mercat de Valors també l’admetés a tràmit el 20 de març. El govern espanyol no va posar condicions al fet que Bondalti sigui un grup estranger.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies