HomeTreballErcros tanca definitivament la seua planta a Flix, després d’acabar amb l’estocatge

Ercros tanca definitivament la seua planta a Flix, després d’acabar amb l’estocatge

Ercros ha tancat la línia de producció de fosfat a Flix. Era la darrera activitat que quedava a la planta després de 125 anys.

L’empresa ja va anunciar que tancaria en acabar 2022, però ha seguit l’activitat durant unes setmanes més per a donar sortida al’estoc que tenia la planta. En total, la plantilla passarà de 48 treballadors a només nou, que es dedicaran a fer tasques de manteniment, vigilància i desmantellament. La resta de treballadors s’han pogut acollir a un règim de prejubilacions o s’han pogut recol·locar en d’altres centres de producció de l’empresa. La pitjor part, però, se l’emporten les desenes de treballadors d’empreses subcontractistes, que han vist com ha desaparegut el seu lloc de treball.

Ercros ha pactat amb la Generalitat, però, que hi haja un període d’hivernació de dos anys de la fàbrica de Flix per si es donen les condicions de mercat favorables que puguen fer-la reobrir. Des de l’Ajuntament i Ercros treballen també per a facilitar la disposició dels terrenys que fins ara ha ocupat la planta química i que puga acollir noves activitats industrials en un futur proper.

L’alcalde de Flix, Francesc Barbero, ha assegurat, en declaracions a Ebredigital.cat, “que el municipi viu “una situació d’incertesa”, i ha lamentat que la modificació del fons nuclear haja perjudicat la situació del municipi “perquè es necessiten algunes inversions amb urgència”. “Estem esperançats”, matisa, però, el batlle, que espera que la nova eclosió industrial del país puga també fer aterrar projectes a la Ribera d’Ebre.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 34

Últimes notícies