HomeSocietatEs jubila Maria Jesús Fabregat després de més de mig segle com...

Es jubila Maria Jesús Fabregat després de més de mig segle com a paradista al Mercat de Tortosa

Maria Jesús Fabregat Escudero, paradista del Mercat Municipal de Tortosa, es jubila aquest 31 d’agost després de 52 anys treballant darrere el taulell, a dia d’avui la seva pròpia xarcuteria, especialitzada en embotits i conserves. Va començar treballant als 15 anys en el negoci familiar, per acabar muntant el seu propi punt de venda coincidint amb la restauració del mercat l’any 1996. La parada “Maria Jesús”, com se la coneix popularment, continuarà oberta al públic perquè agafarà el relleu una de les actuals treballadores.

L’ofici de venedor del mercat són d’aquells que han passat de pares a fills, i on el sentiment emocional i vocacional fa possible en molts casos mantenir un negoci d’aquestes característiques quan les grans àrees comercials han guanyat tant de terreny al comerç de proximitat.

Gràcies a persones com Maria Jesús Fabregat el Mercat Municipal de Tortosa és el punt de trobada de les millors carns, embotits, verdures, fruites, peixos, mariscos, abadejos, conserves i fleques de les Terres de l’Ebre, des del 1887. Obra de Joan Hervàs i de Joan Abril, el Mercat Central de Tortosa és un edifici inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. És un edifici aïllat que va quedar malmès durant la Guerra Civil i va ser refet el 1941; les botigues exteriors són del 1948. L’estructura metàl·lica que suporta la coberta és obra de Joan Torras, un dels grans constructors de ferro de l’època. Fou aixecat a l’antiga llera de l’Ebre entre els anys 1884 i 1887 i és considerat una de les peces més interessants de l’arquitectura eclèctica catalana.

En primer terme Maria Jesús Fabregat en una fotografia presa avui dijous 31 d’agost.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies