HomeSocietatEspanya és el tercer estat de la UE amb més infants en...

Espanya és el tercer estat de la UE amb més infants en risc de pobresa o exclusió social

Espanya és el tercer estat de la Unió Europea amb més infants en risc de pobresa o exclusió social.

Segons dades de l’Eurostat publicades este dimecres, un 32,2% dels menors de 18 anys a l’Estat es trobaven en risc de pobresa o exclusió social el 2022, una xifra gairebé vuit punts per sobre de la mitjana europea, que és del 24,7% amb gairebé 20 milions d’infants en ric de pobresa o exclusió social. Romania i Bulgària són els països comunitaris amb més infants en risc de pobresa o exclusió social, mentre Eslovènia, la República Txeca i Dinamarca tanquen la llista en ser els països amb menys infants en risc de pobresa o exclusió social.

En comparació amb el 2021, el nombre d’infants en risc de pobresa o exclusió social va augmentar tres dècimes a la UE el 2022. França és el país on més s’ha incrementat, mentre Luxemburg, Hongria i Grècia registren les majors caigudes. Les dades també indiquen que a la Unió Europea hi ha més infants en risc de pobresa o exclusió social que adults. Mentre la xifra per als infants se situa en el 24,7%, en els majors de 18 anys és del 20,9%.

El nivell educatiu dels pares influeix en el risc de pobresa o exclusió social dels infants. Les dades mostren que només el 10,2% dels infants amb pares amb elevat nivell educatiu estan en risc de pobresa o exclusió social, mentre la xifra s’enfila fins al 61,9% en el cas de pares amb baix nivell educatiu.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies