HomeSense categoria#ESPECIALTURISME · El sector turístic critica la “tranquil·litat” d’alguns governs a desaconsellar...

#ESPECIALTURISME · El sector turístic critica la “tranquil·litat” d’alguns governs a desaconsellar viatjar a Catalunya

TERRES DE L’EBRE // La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) critica la poca cura del primer ministre francès -extensible al missatge que han llançat als seus conciutadans les autoritats britàniques, alemanyes, holandeses o belgues- a l’hora d’aconsellar als seus conciutadans que eviten viatjar a Catalunya. El sector turístic no veu normal que es llance este missatge amb tanta “tranquil·litat”, donada la poca incidència que ha tingut fins ara la pandèmia a la demarcació provincial, tot i el degoteig de casos de Covid-19 de les darreres setmanes. Les decisions que van prenent diferents països, com França, Anglaterra, és un nou cop econòmic per al sector turístic del Camp i l’Ebre, que veu desplomar tots els mercats, primer el rus i ara el francès i el britànic, que representen vora un 40% del seu turisme. “Està tot molt complicat, tothom hi està perdent diners”, apunta Xavier Guardià, de la FEHT. En el cas del govern britànic, el cop s’ha materialitzat amb una quarantena obligatòria de dos setmanes als viatgers que hagen visitat Espanya, restricció que ja ha provocat que operadors turístics suspenguen els seus paquets de vacances a Catalunya.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, el portaveu de la FEHT i responsable de relacions institucionals, Xavier Guardià, diu que estos criteris canviants acaben desconcertant el turista que, da- vant la incertesa, opta finalment per no moure’s. El mercat britànic i el francès són un perfil de turista molt fidel que representa gairebé el 40% dels visitants a la regió.

El turista anglès, si ve aquí entre set i deu dies, però n’ha d’estar quinze més confinat a casa, no vindrà pas”, afirma. L’ocupació als hotels de la demarcació s’ha desplomat fins a un 90% en un territori que, en un any normal, es trobaria en plena temporada alta. Guardià avisa que el 40% d’hotels que s’han animat a obrir pot anar descendint.

Tancaran aquells que estan en- focats exclusivament al turisme internacional, com ara l’anglès; els establiments que tenen una clientela més diversificada van mantenint la bandera aixecada, però tothom hi perd diners, l’em- presariat fa un esforç brutal”, remarca. “Semblava que s’arreglaria la situació i cada cop anem a pitjor”, lamenta Guardià.

El sector insistix que, sense un pla d’ajuts de les administracions i l’allargament dels ERTOs fins a finals d’any o ja el 2021, els negocis patiran fins a l’extrem de plantejar-se tancar definitivament. Davant la pèrdua del turisme estranger, el territori només pot confiar en el turisme de proximitat de cara a l’agost, si bé ja es dona la temporada per perduda.

La patronal dels hotelers s’oferix per a fer tests de coronavirus als turistes

La  Confederació  Espanyola d’Hotels i Apartaments Turístics (CEHAT) ha demanat esta setmana que es facen proves de coronavirus en origen i destí als viatges i s’ha ofert a finançar els tests als turistes quan estos abandonen els seus establiments a l’Estat espanyol. En un comunicat, la patronal dels hotelers mosta la seua sorpresa i decepció per la decisió del Regne Unit d’imposar dos setmanes de quarantena als viatgers que tornen d’Espanya, i sol·licita que s’adopten mesures en l’àmbit europeu. El Govern espanyol treballa per a dixar les Illes Balears i les Canàries sense afectació. La confederació empresa- rial creu que s’està generant una situació “injusta, il·lògica i poc rigorosa”; demana que les decisions es prenguen basant-se en criteris objectius sobre l’evolució de la seguretat sanitària i vol que es reclamen “responsabilitats” per la presa de mesures imprudents que perjudiquen el turisme.

 

 

 

 

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 49

Últimes notícies