HomeSense categoriaEspectacular repunt de 91 casos positius de coronavirus només en un dia...

Espectacular repunt de 91 casos positius de coronavirus només en un dia a les Terres de l’Ebre

TERRES DE L’EBRE // Els casos totals de positius per coronavirus acumulats a les Terres de l’Ebre augmenta en un sol dia a 322, registrant-se 91 en les últimes vint-i-quatre hores segons les dades territorialitzades facilitades ahir dimarts a la matinada pel Departament de Salut. Previsiblement l’increment respon a la nova estratègia sanitària en fase 1, en què a partir del dia 11 de maig van començar a fer-se proves a tots els simptomàtics a l’atenció primària, però en tot cas durant els primers cinc dies només es va reportar un positiu. L’espectacular augment de casos positius confirmats per prova diagnóstica (PCR i test ràpid) podria explicar que la xifra de sospitosos acumulats determinats per professionals facultatius, que el dilluns era de 3.715 persones i ahir dimarts havia baixat a 3.688, haja baixat en 27 persones. Un descens atribuïble potser al balanç entre l’increment de positius (91 sospitosos menys) i l’augment diari de sospitosos, que seria de 64 atenent a la resta de xifres, tot i que esta dada s’ha de deduir. Salut va admetre fa dos setmanes que la xifra de “sospitosos” s’havia arrossegat de forma acumulativa encara que als pacients amb els símptomes de Covid se’ls acabés fent la prova diagnòstica amb PCR i donessen negatiu, però no seria així amb els positius, que dixarien de computar com a sospitosos. En tot cas, el còmput estadístic està centralitzat a Barcelona i des del servei de comunicació del CatSalut al Camp i l’Ebre no han pogut facilitar de moment la interpretació de les dades.

D’altra banda, Salut ha facilitat aquest dimarts la xifra de víctimes en centres hospitalaris i en centres sociosanitaris agrupada -fet que no havia fet fins ara- perquè, segons explica el Departament, a la pràctica molts d’aquests centres estan actuant com a extensions d’hospitals. Les dues casuístiques sumen en aquest balanç 21 defuncions, per bé que les que es facilitaven dilluns per separat eren diferents  a aquesta xifra, concretament 17 persones (10 en un hospital i 0 en un centre sociosanitari). Les altes hospitalàries segueixen sent 122 i el número de defuncions totals 42 (15 positius i 27 sospitosos). A les Terres de l’Ebre no es produeix cap defunció per coronavirus des de fa dinou dies.

Xifres totals a Catalunya

El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 62.978 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya.  D’altra banda, hi ha un total de 206.494 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que, sense prova diagnòstica feta, un professional facultatiu classifica com a possible cas. Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 4.005 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 265. A més, 3.090 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.
Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 36.402 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 13.161 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 36.140 són casos sospitosos.
 
Informació declarada per les funeràries
Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 11.703 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 6.385 han mort a un centre hospitalari o sociosanitari, 3.609 a una residència i 669 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d’informació.
 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 31

Últimes notícies