HomeInfraestructuresEsquerra demana diàleg a ADIF pel projecte de supressió del pas a...

Esquerra demana diàleg a ADIF pel projecte de supressió del pas a nivell de Campredó

La senadora Vanessa Callau ha anunciat que el grup d’Esquerra Republicana ha registrat set preguntes per escrit dirigides al govern sobre la problemàtica que està generant el projecte de supressió del pas a nivell del pas de la línia de tren per Campredó.

“Aquest viaducte pot tenir un fort impacte en una zona que es considera de gran valor agrícola i natural, afectant la Marjal de Campredó, i volem saber per què hi ha hagut aquesta manca d’informació i de diàleg del govern espanyol cap als Ajuntaments de Campredó i de Tortosa” ha dit Callau.

Les preguntes fan referència a quines comunicacions ha tramitat ADIF als respectius ajuntaments, i també les raons per les quals no s’ha posat a exposició pública el projecte. A més de si s’ha previst alguna alternativa de traçat, així com el calendari de l’actuació i el pressupost. Callau ha demanat diàleg amb els afectats.

L’alcalde de Campredó, Damià Grau, ha lamentat el silenci d’ADIF i el govern espanyol respecte les demandes que han fet des del seu municipi en referència al viaducte. “Aquesta actuació significa la destrucció de més de vint finques agrícoles, de les quals dos són espais naturals protegits d’alt valor biològic i faunístic, també complicarà les comunicacions al nucli urbà, a més d’alterar el sistema de drenatge dels diferents aiguamolls de la zona provocant les més que probables inundacions en les futures llevantades” ha afirmat la senadora.

Grau ha anunciat que adreçaran una carta al subdelegat del govern espanyol  a Tarragona, Joan Sabaté, explicant-li la greu afectació i l’impacte que comportaria el viaducte, a més d’expressar-li la preocupació per l’estat en què es troben els edificis de l’estació de Campredó. “En passades legislatures hem demanat al govern espanyol poder negociar la cessió dels edificis per part del nostre ajuntament i així reconvertir-los en centres d’activitats socials i culturals, però lamentablement han preferit que  a poc a poc es vagin deteriorant i ensorrant. Una autèntica vergonya que esperem revertir abans que sigui massa tard.”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies