HomeSense categoriaEsquerra exigeix la reobertura de l’oficina de la Seguretat Social de Móra...

Esquerra exigeix la reobertura de l’oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre i ho porta a votació al Congrés

RIBERA D’EBRE // La diputada Norma Pujol i el senador Josep Rufà, acompanyats de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i dels vicepresidents dels Consells del Priorat i la Terra Alta, Carlos Brull i Ramon Jornet, respectivament; han presentat al davant del Centre d’Atenció i Informació de l’Institut Nacional de la Seguretat Social de Móra d’Ebre, les iniciatives parlamentàries on demanen la seva reobertura.

Pujol ha afirmat que “aquest tancament és un menyspreu total i absolut del govern de PSOE i Podemos cap als veïns de les tres comarques”. A la vegada ha qualificat de “vergonyós que un govern que es diu d’esquerres tanqui aquest servei amb l’excusa de la jubilació d’un dels dos treballadors que tenia, i que no vulgui substituir-lo”.

D’aquí que “Esquerra hem registrat una Proposició no de llei a la Comissió de Treball del Congrés de Diputats demanant la reobertura i que s’asseguri el seu manteniment a llarg termini”. Ha anunciat Pujol.

La diputada ha fet saber que “demanarem la compareixença del ministre perquè doni explicacions sobre el tancament i la resposta de la seva directora general als Consells Comarcals on afirmava tenir una plantilla provisional i precària, i manca de recursos econòmics”.

Esquerra a més, també presentarà mocions als Ajuntaments exigint la reobertura del centre de Móra d’Ebre. Pujol ha criticat que “PSOE i Podemos parlen de frenar el despoblament i després veiem que en comptes d’obrir i afavorir nous serveis públics, el que fan és tancar aquells que fa molts anys que teníem”.

El senador Josep Rufà ha explicat que Esquerra ha presentat vuit preguntes per escrit al govern espanyol sobre el tancament de Centres de la Seguretat Social. “El que estan fent són retallades, i no es pot assumir que la gent s’hagi de traslladar agafant un tren que passa una vegada al dia per anar a fer una gestió que podrien fer aquí mateix o a deu minuts de casa seva”. Ha dit.

Rufà s’ha mostrat preocupat “perquè en moltes coses aquest govern està reculant” i “no pot ser tancar aquest Centre quan la demarcació de Tarragona és la que té més atur de tot Catalunya”. A més ha advertit que “no tothom té els mitjans telemàtics ni la formació per fer gestions des de casa”.

La presidenta del Consell de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha denunciat que “és un greuge que sota el paraigua dels efectes Covid es tanqui aquesta oficina”. A més de considerar-ho “indigne i un menyspreu”, ha afirmat que “és vergonyós” que siguin els tres Consells comarcals qui hagin d’assumir aquesta feina. “Si ens toca fer la farem, però no d’aquesta manera”. I per això ha qualificat de “burlesca” la resposta rebuda pel Departament provincial de l’Institut de la Seguretat Social, “on se’ns proposava als Consells de fer una formació per a poder informar nosaltres a la ciutadania”.

Carlos Brull, vicepresident del Consell del Priorat, ha denunciat que “quan tothom parla d’equilibri territorial, administracions i oficines com la de la Seguretat Social són molt importants, i més en territoris com els nostres en els quals molta gent necessita de tercers per ser acompanyat a fer consultes o tràmits”.

Ramon Jornet, vicepresident del Consell de la Terra Alta, ha apuntat que “som tres comarques de les més envellides de Catalunya i aquest és un servei essencial, però una vegada més l’Estat no té en compte les necessitats reals del territori i l’únic que fa és fixar-se amb les seves ràtios redactades des de Madrid, amb un total desconeixement del territori i deixadesa cap a les nostres comarques”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

87 + = 90

Últimes notícies