HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catProactius per fer l’Aldea millor

Proactius per fer l’Aldea millor

Llegint Los siete hábitos de la gente altamente efectiva, un llibre intemporal escrit per l’estatunidenc Stephen Covey l’any 1989; lectura interessant que reflexiona sobre la millora professional i personal. Em fa pensar en la importància del primer hàbit que menciona, la proactivitat. Aquest és un àmbit essencial en la nostra vida personal i col·lectiva, però sobretot, en la vida política.

Stephen Covey defineix les persones proactives com aquelles que són responsables de la seva vida, que prenen la iniciativa i es responsabilitzen de fer que les coses succeeixin. Contràriament, les persones amb actitud reactiva són aquelles que es deixen influir per les circumstàncies, prenen decisions a causa del context que els envolta i culpabilitzen terceres persones dels seus propis errors. Una actitud, per cert, massa freqüent en molts àmbits del món polític, on malauradament, cada vegada més, la reactivitat s’imposa a la proactivitat.

Tenim exemples diversos d’aquesta actitud reactiva, però per proximitat vull esmentar la que anem constatant des de fa temps a l’Aldea, el meu poble, on formo part del consistori com a regidor de l’oposició. Així, el govern municipal actual, escollit a les últimes eleccions, després de més d’una dècada de govern  republicà, està portant a terme diferents actuacions com la  inauguració de passejos, l’asfaltat d’avingudes, la remodelació de carrers, i moltes altres tasques que ajuden a millorar el nostre poble. Un fet que m’agrada en la mateixa proporció que em disgusta l’actitud reactiva que mostra aquest govern envers l’anterior, al qual no desaprofita l’oportunitat de menysprear, mitjançant entrevistes, publicacions o intervencions als plenaris.

Més enllà del respecte que es mereix l’anterior govern per la feina i esforç fet a millorar el poble, caldria recordar que totes aquestes accions que ara es poden portar a terme des del govern de l’Aldea són degudes a la bona situació econòmica i financera que han heretat de l’anterior govern, ja que és un dels pobles menys endeutats de les Terres de l’Ebre, i amb un importantíssim romanent de tresoreria. A més d’haver trobat resoltes dues actuacions destacades i de llarga negociació amb l’Estat, com van ser aconseguir per al poble la cessió de l’antiga carretera nacional i l’adquisició dels antics terrenys i edificis de la Renfe.

És per això que considero d’agrair, i també d’utilitat, que l’actual govern municipal de l’Aldea redirigeixi la seva actitud. En una situació de crisi socioeconòmica com la que estem vivint, la qual requereix els màxims esforços per donar la millor atenció i resposta a la ciutadania, estaria bé que el govern municipal treballés de forma proactiva, intentant sumar esforços i fugint de retrets injustos envers els anteriors governs.

Només amb respecte i humilitat sumarem i creixerem com a poble, per això cal recordar i reconèixer el treball dut a terme per tots els que han tingut responsabilitat de govern; i d’aquells que l’han dirigit, des de Paco Blanch, escollit primer alcalde de l’Aldea l’any 1983; passant per Jordi Gas, el seu successor i arribant al company Dani Andreu, que va ser alcalde durant catorze anys. Tots i cadascun han treballat per fer una Aldea millor. D’aquí que des d’aquest escrit reivindiqui aquest mateix esperit constructiu i proactiu per seguir fent avançar el nostre poble.

Antoni Gilabert
Antoni Gilabert
regidor d’Esquerra Republicana de l’Ajuntament de l’Aldea
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies