HomeSense categoriaEl Govern activa una nova línia de 14,1 MEUR per als locals...

El Govern activa una nova línia de 14,1 MEUR per als locals d’oci nocturn i parcs infantils tancats per la covid-19

TERRES DE L’EBRE // El Govern ha activat este divendres la tercera línia d’ajuts per als establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats per les restriccions sanitàries de la covid-19.

La nova línia està dotada amb 14,1 MEUR i se suma als 15,5 MEUR que el Departament d’Empresa i Coneixement ja ha destinat al sector des de l’esclat de la pandèmia. Les subvencions s’articularan de forma telemàtica a través de Consorci del Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i s’espera que el període de sol·licituds s’obri al llarg dels pròxims dies, segons ha informat el Govern en un comunicat. En este cas, els establiments d’oci nocturn podran rebre una ajuda màxima de 70.000 euros, mentre les subvencions per als parcs infantils privats arribaran als 15.000 euros.

A la nova línia –les bases per obtenir ajudes s’han publicat aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC)- s’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn tancats des de l’agost passat. Dins d’esta categoria s’hi inclouen bars musicals, discoteques, sales de balles, sales de festes amb espectacles, concerts d’infància o joventut i karaokes. Pel que fa als parcs infantils, les ajudes seran per a tots aquells negocis afectats per les mesures de tancament des de l’octubre passat.

La subvenció consistirà en un pagament únic per a cada beneficiari, mentre que l’import de l’ajut dependrà del nombre de treballadors de cada establiment. En el cas dels parcs infantils, la compensació pot arribar als 15.000 euros, independentment de la plantilla del negoci. Pel que fa als locals d’oci nocturn, els espais amb menys de deu treballadors optaran a una compensació màxima de 10.000 euros. Si l’establiment suma deu o més treballadors i un aforament inferior a les 1.300 persones, l’ajuda màxima passa a ser de 35.000 euros, mentre que pels locals de més de deu empleats i un aforament de més de 1.300 persones, la subvenció pot arribar als 70.000 euros.

En l’atorgament de les ajudes es tindrà en compte la mitjana de treballadors que les empreses sol·licitants tenien en plantilla l’any 2019. Pel que fa a les societats creades el 2020, s’observarà la plantilla mitjana fins al 14 de març de 2020, data en què es va declarar l’estat d’alarma.

Les sol·licituds, igual que en anteriors ocasions, es podran fer de forma telemàtica a través del Canal Empresa. El procediment inclourà una declaració responsable on els possibles beneficiaris hauran d’acreditar que compleixen els requisits per rebre les ajudes. Les subvencions es concediran per ordre cronològic d’arribada i es poden acumular a altres ajuts públics o privats ja sol·licitats.

 

Més de 1.700 beneficiaris en les dues línies anteriors 

Des de l’esclat de la pandèmia, el Govern ha destinat 15,5 MEUR a l’oci nocturns i als parcs infantils privats. Les dos línies d’ajudes anteriors han repartit fins a 1.743 subvencions, de les quals 1.607 corresponen a locals d’oci nocturn (un 92,2% sobre el tota) i 136 a parcs infantils privats (el 7,8%).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies