HomeSense categoriaEsquerra impugna el Ple de Masdenverge per impedir la participació telemàtica a...

Esquerra impugna el Ple de Masdenverge per impedir la participació telemàtica a les seues regidores

MONTSIÀ // El grup municipal d’Esquerra Republicana de Masdenverge ha impugnat el Ple que celebrat el passat 5 de juny, durant la fase 2 del desconfinament pel coronavirus, ja que, segons ha indicat la formació, “l’alcalde es va negar a deixar participar de manera telemàtica a les regidores Sònia Tomàs i Alba Gil”. 

La portaveu republicana, Sònia Tomàs, explica que “abans de la convocatòria del Ple vam informar l’alcalde que tant la meva companya Alba, que estava embarassada de vuit mesos, com jo, érem persones que ateses les nostres condicions de salut formàvem part dels denominats “grups de risc”,  per la qual cosa registràvem per escrit el 21 de maig una sol·licitud demanant-li de poder participar en el Ple de manera telemàtica, tal com s’estava fent a molts plenaris del país. Però l’alcalde la va denegar”.

Davant d’això, el grup republicà no es va resignar, i tal com ha detallat Tomàs, “l’1 de juny vam interposar un recurs de reposició contra la resolució, però l’alcalde que a hores encara ens l’ha de contestar; l’endemà va fer la convocatòria de la sessió plenària extraordinària, de manera presencial, sense tenir en compte cap ni una de les nostres peticions i observacions, i fent impossible la nostra participació telemàtica al ple”.

La portaveu republicana reclama que “volem que es respecte el nostre dret de participació política”, i apunta que “el que ha passat no és una qüestió partidista, sinó d’actitud, de tarannà. I amb la decisió que ha pres este senyor, ell mateix s’ha definit com és, i com exercix la política municipal”. Així com afegix que esta actitud concorda amb “la manca de transparència i participació d’esta alcaldia, la qual s’ha negat de manera reiterada a retransmetre els plens per l’emissora municipal”

Segons ha fet saber Tomàs, el recurs presentat pels republicans demana la nul·litat de la convocatòria i celebració del ple perquè “no s’han adoptat els mecanismes legalment establerts per a la plena participació de la totalitat dels seus membres i l’exercici d’estos del seu dret fonamental a participar en els assumptes públics”. A més, també es demana la seua nul·litat, ja que, segons apunta la formació, es va optar per celebrar la sessió plenària presencial en un lloc diferent del previst legalment, tal com ja va posar de manifest l’anterior recurs de reposició republicà, en què es detalla que la normativa habilita a celebrar plens telemàtics amb ocasió de la declaració de l’estat d’alarma, però no a canviar el lloc de celebració de les sessions del Ple. El partit lamenta que tot i el seu advertiment, van decidir fer-lo en un lloc diferent del saló de plens del consistori. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 3 = 7

Últimes notícies