HomePolíticaEsquerra la Ràpita proposa eines de participació ciutadana i la reivindicació de...

Esquerra la Ràpita proposa eines de participació ciutadana i la reivindicació de la memòria històrica rapitenca

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha dissenyat per a la propera legislatura un programa d’actuacions de caire democràtic, d’una banda, per incentivar la participació i implicació de la ciutadania en el dia a dia de la Ràpita i, de l’altra, per reivindicar el patrimoni cultural i recuperar la memòria històrica local.

En aquest sentit, el candidat a l’alcaldia Josep Caparrós ha explicat que seguiran implementant polítiques de participació ciutadana i de transparència perquè “creiem en la transparència i la cooperació des de la convicció i no des de l’obligació. De fet, durant cinc anys hem rebut de l’Autònoma el segell Infoparticipa que certifica la qualitat de la transparència i la informació de l’Ajuntament cap a la ciutadania i n’estem orgullosos. Creiem que la millora manera de servir a la ciutadania és donant-los-hi tota la informació, sent transparents, amb les parets de vidre, per a què tothom senti l’Ajuntament com casa d’ells. Però, volem anar més enllà i que la gent s’implique en el poble i millorarem la interacció ciutadana amb la figura d’un o una regidora de barri, perquè cada zona del nostre poble tingue el seu referent i que este vaigue marcant també l’agenda de necessitats, problemàtiques i de solucions a cada barri del nostre municipi, juntament amb una aplicació municipal perquè la gent ho tingue molt fàcil per comunicar-se en l’Ajuntament, aportar els seus suggeriments i inquietuds per poder donar-los resposta el més aviat possible”.

Així, Esquerra la Ràpita proposa establir mecanisme de participació ciutadana, amb la implementació del nou programa Decidim, assemblees informatives periòdiques i la creació de la figura del regidor/a de barri per millorar la interacció ciutadana i els representants polítics. També farà una APP Municipal, que facilitarà tota la informació local, tràmits en línia i un apartat específic de ‘foto-incidències’ per millorar la intercomunicació i recollir els aspectes a resoldre a la via pública, mentre seguirà amb la transformació digital de l’Ajuntament per apropar-lo a la ciutadania.

Al mateix temps, Esquerra la Ràpita proposa diverses actuacions i projectes per recuperar el patrimoni històric i cultural del poble “perquè la millor manera d’encarar el futur és conèixer la nostra història i els nostres orígens impulsarem la Comissió de Patrimoni local en què persones expertes en diferents matèries promouran la catalogació, recuperació, preservació i difusió dels elements del nostre patrimoni cultural, natural, arquitectònic i paisatgístic. I alhora fent un exercici de memòria democràtica retrem homenatge a les persones represaliades que van patir de les atrocitats de la Guerra Civil i les seues conseqüències” – ha explicat Maite Moya, candidata número 8 de la llista a les eleccions municipals d’Esquerra la Ràpita.

En aquest sentit, les actuacions més destacades és l’impuls a la Comissió de Patrimoni local que serà l’òrgan consultiu que liderarà el Catàleg Municipal de Patrimoni Cultural, Natural, Arquitectònic i Paisatgístic; la instal·lació de les llambordes Stolpersteine en memòria de les persones de la Ràpita deportades als camps de concentració, amb un mapa, una ruta guiada i altres activitats organitzades amb la col·laboració de l’Amical Mauthausen, el Memorial Democràtic i els centres escolars rapitencs. I també la creació de comissions per a la recuperació històrica i democràtica i de llocs de memòria en homenatge i record a les víctimes del franquisme.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies