HomePolítica‘Junts per Gandesa’ proposa la protecció ambiental de les faldes de Pàndols...

‘Junts per Gandesa’ proposa la protecció ambiental de les faldes de Pàndols i Cavalls

L’alcalde de Gandesa i candidat a la reelecció, Carles Luz, ha proposat la declaració de Bé d’Interès Paisatgístic les faldes de les serralades de Pàndols i Cavalls pel seu gran valor ambiental i ecològic. D’aquesta manera, s’impediria la implantació en aquesta zona de grans instal·lacions de producció elèctrica i es podrien implementar polítiques de protecció de la fauna i la flora.

La proposta, inclosa al programa de ‘Junts per Gandesa’, afectaria quatre partides agrícoles del terme municipal: les Cendroses, el Pla d’en Sunyer, els Graus i les Guardioles.

Fa uns anys, l’Ajuntament de Gandesa ja va declarar el terme “lliure d’eòlics” donada la proliferació de macro parcs a la comarca de la Terra Alta. Ara s’aniria més enllà i es protegirien les faldes de Pàndols i Cavalls (davall de la muntanya de Puig Cavaller) mitjançant la figura de Declaració de Bé d’Interès Paisatgístic.

La mesura només afectaria les grans instal·lacions de producció elèctrica, com ara eòlica o fotovoltaica, però no les d’autoconsum de particulars per a masos o masies.

Els ajuntaments han de tenir veu pròpia en aquest tema i regular, en el marc de les seves competències, la proliferació d’aquest tipus d’instal·lacions, fent possible la protecció ambiental de la comarca i alhora tirar endavant una transició energètica indispensable”, ha declarat el cap de llista de ‘Junts per Gandesa’, Carles Luz.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

89 + = 96

Últimes notícies