HomePolíticaEsquerra planifica el futur de les Terres de l’Ebre incorporant els vectors...

Esquerra planifica el futur de les Terres de l’Ebre incorporant els vectors de canvi generats per la Covid

TERRES DE L’EBRE // La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana ha celebrat avui la IV Trobada institucional de càrrecs on s’han debatut els eixos del pla d’actuació territorial, que ja portaven setmanes reflexionant, per encarar la situació creada per la pandèmia de la Covid. El president de la Federació, Alfons Montserrat, després de recordar que el pla es manté obert a noves propostes i reflexions, ha afirmat: “no volem que les Terres de l’Ebre quedin al marge del debat de repensar la societat que vindrà i per això des del republicanisme ebrenc hem fet una lectura acurada de tots aquells canvis que la Covid està produint, constatant les febleses que la crisi ha mostrat, i descobrint totes les oportunitats que se’ns presenten per intentar poder aprofitar-les”.

A més Montserrat ha afegit que “aquesta anàlisi i reflexió que hem fet serveix per poder actualitzar el model de territori que volem construir, reconstruir i transformar per fer de les Terres de l’Ebre un territori amb projecció sobre la base dels grans pilars de la sostenibilitat i la modernitat”.

Albert Salvadó, secretari d’Acció Política i Sectorial de la Federació de l’Ebre ha destacat que “hem incorporat els aprenentatges motivats per la crisi de la Covid, la qual evidencia, aquelles febleses de caràcter estructural que tenim com a territori i societat”.

Tanmateix per a Salvadó “la crisi ha accelerat els vectors de canvi mostrant-nos noves oportunitats que hem de saber aprofitar per convertir-los en avantatges estratègiques per a les Terres de l’Ebre, amb l’objectiu final de convertir-lo en un territori sostenible i modern”.

Salvadó que ha apuntat la necessitat de rectificar vectors de canvi ja tradicionals que transcendeixen el territori, com són el despoblament i el canvi climàtic, ha destacat que “la crisi ha catalitzat i sumat vectors de canvi nous com per exemple la digitalització, la valorització de la proximitat o l’economia verda; els quals cal que incorporem a l’agenda política i institucional de les Terres de l’Ebre”.

La secretària general de la Federació, Norma Pujol, ha puntat els grans eixos d’actuació en els que treballarà de manera conjunta i coordinada el republicanisme de les Terres de l’Ebre en aquesta nova etapa. El  primer eix de treball implica aconseguir “la connectivitat i digitalització de la societat, eliminant la bretxa digital existent i així guanyar competitivitat com a territori”. El segon eix aposta per “prioritzar la transició ecològica seguint un model d’energia renovable, distribuïda i de proximitat”; mentre que el tercer eix destaca per “la potenciació de la sostenibilitat entre els sectors agroalimentari i turístic”. Per últim, el darrer gran àmbit d’actuació serà “el reforç de l’economia per a la vida i també del sistema públic social i de salut, fent-lo més preventiu i centrat en l’atenció primària i comunitària”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies