HomePolíticaEsquerra Republicana desitja que l’aplicació de l’amnistia tingui un efecte immediat en...

Esquerra Republicana desitja que l’aplicació de l’amnistia tingui un efecte immediat en els represaliats ebrencs

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Albert Salvadó s’ha mostrat satisfet amb l’aprovació de la llei d’amnistia; i molt esperançant en què la seva aplicació tingui un efecte immediat en els represaliats ebrencs, entre els quals hi ha els republicans rapitencs, Lluís Salvadó, encausat per la preparació del referèndum de l’1 d’octubre; i Josep Caparrós i el mateix Albert Salvadó, per la celebració del referèndum a la Ràpita.

Després de cinc anys d’haver iniciat des d’Esquerra Republicana el camí de l’amnistia avui és un dia històric. Albert Salvadó ha afirmat que “l’aprovació de la llei d’amnistia és molt bona notícia, una victòria de país; i els catalans i les catalanes ens hem de felicitar perquè hem guanyat una batalla que fa quatre dies semblava impossible i que era imprescindible per continuar avançant. Significa una derrota del règim del 78 davant el reconeixement de la injustícia de les seves sentències i actuacions en la causa general contra l’independentisme”.

Salvadó s’ha mostrat convençut que “els delictes pels quals estem acusats estant emparats en la llei, d’aquí que comporti un punt d’inflexió claríssim per a les nostres causes judicials”. Tanmateix, s’ha mostrat prudent perquè “tenim un dels poders de l’Estat, la judicatura, que no és neutral i sempre pren part des de l’àmbit polític més dretà; i una vegada més, intentaran dilatar al màxim l’aplicació de la llei”.

Albert Salvadó té clar que “el procés per aconseguir el referèndum d’autodeterminació i la independència del nostre país seguirà avançant. I ara ho podrem fer en igualtat de condicions perquè mentre hi ha repressió això és impossible”.

Lluís Salvadó, que havia de ser jutjat el 2 d’octubre vinent, ha manifestat que “és una fita històrica. Cal fer un agraïment a totes aquelles persones que mai han defallit, han estat al costat dels represaliats i han treballat per fer realitat l’Amnistia. Esperem que, ara sí, es faci justícia per a tots els independentistes, i que no haguem d’afrontar un judici per uns fets que ni eren, ni són delicte”. Salvadó s’ha mostrat expectant sobre l’aplicació judicial de la llei, “esperem que tots els represaliats se’n puguin beneficiar, però ja sabem que al món judicial hi ha gent que sempre intenta complicar les coses als independentistes”. Per acabar, ha apuntat que malgrat tots els entrebancs, “continuarem fent via per poder exercir lliurement el dret democràtic a decidir i assolir la independència”.

Josep Caparrós, encausat per la seva actuació com a alcalde de la Ràpita l’1 d’octubre, també s’ha mostrat content per l’aprovació de la llei d’amnistia. “Posa les coses al seu lloc i significa que els problemes polítics s’han de resoldre políticament i no judicialment”. Ha manifestat abans d’advertir que “avui és un dia important però no definitiu, perquè a partir d’ara cal comprovar si els jutges acaten i apliquen la llei del poder legislatiu amb els terminis i els supòsits que fixa la llei; o bé, fan la seva pròpia interpretació i l’intenten aplicar de manera diferent”. Per a Caparrós, amb l’aprovació de la llei d’amnistia es posa judicialment el comptador a zero, “i és l’inici de la següent etapa que és la d’aconseguir el referèndum que permeti donar la llibertat al poble de Catalunya”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 54

Últimes notícies