HomeEnergiaEl Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa la segona fase de l’Oficina...

El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa la segona fase de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat al ple la continuació del seu compromís amb la sostenibilitat a través de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica (OCTE), creada el 2023 dins de l’estratègia SOLARCAT, amb l’objectiu d’assolir un model energètic distribuït i descentralitzat, contribuint als objectius del pla del Govern de Catalunya de generar el 50% d’energies renovables el 2030 i aconseguir la neutralitat de carboni el 2050.

Amb una subvenció de 55.604,17 €, la segona fase de l’OCTE se centrarà en tres línies: acompanyament en l’elaboració del Pla Territorial per a la Implantació de les Instal·lacions d’Energies Renovables (PLATER), assistència a projectes de generació d’energia renovable, i suport als ajuntaments del Baix Ebre en la transició energètica.“És important que puguem seguir treballant a través de l’Oficina de Transició Energètica, és una eina que ens permet avançar en la sostenibilitat i l’equilibri territorial, a més a més, d’apropar els serveis a les persones a tots els pobles de la comarca”, ha explicat Antoni Gilabert, President del Consell Comarcal del Baix Ebre.

També ha passat per ple l’aprovació del protocol per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament psicològic en l’àmbit laboral i altres discriminacions a la feina. La voluntat en este aspecte és la d’intervindre en cas de detectar algun tipus de conducta que pugui afectar a la salut de les persones que les pateixen. Este protocol complementa el de la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual, per raó de sexe, embaràs o maternitat, de l’orientació sexual o de la identitat sexual aprovat pel Ple de la Corporació en data 29 de setembre de 2023. “Amb l’aprovació del protocol de l’assetjament psicològic que complementa el d’assetjament sexual aprovat fa uns mesos reforcem el nostre compromís amb la salut i el benestar dels nostres treballadors i treballadores, assegurant un entorn de treball segur i respectuós per a tothom”, ha defensat Gilabert.

Pel que fa a la moció presentada pel grup de Junts pel Baix Ebre, esta s’ha aprovat per tal de recuperar la subvenció a la Casa d’Acollida de Tortosa. Al ple també s’hi ha llegit un manifest per expressar el suport a la construcció d’un nou hospital universitari, públic i de referència territorial que permeti un desenvolupament equilibrat del territori.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + = 8

Últimes notícies