HomeSense categoriaEsquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà una moció en el pròxim ple per reclamar...

Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà una moció en el pròxim ple per reclamar l’aprovació del pla estratègic del municipi

TORTOSA // El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà una moció en el pròxim ple de l’Ajuntament per reclamar l’aprovació del pla estratègic de Tortosa per part del plenari; la creació d’una oficina tècnica de seguiment i control de l’execució del pla, on tots els grups municipals tinguen representació, així com els representants de la URV, que són els autors del pla.

El pla estratègic contempla un seguit d’actuacions a dur terme durant la pròxima dècada amb l’objectiu de potenciar el nucli antic, la indústria agroalimentària o la marca turística. Cal fixar les inversions que determina el pla com a prioritàries i no les que arbitràriament acorde el govern local”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura.

Esquerra Republicana-Tortosa ha recordat que l’alcaldessa de Tortosa ha tingut el pla estratègic de la ciutat, elaborat per la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, en un calaix des del 2019 i no l’ha presentat públicament fins fa poques setmanes. Per tal d’implementar-lo, el grup republicà considera necessari la creació d’una oficina tècnica de seguiment, així com l’activació del consell promotor del pla en la participació dels diferents agents socioeconòmics. “Els diferents grups municipals ens hem de fer nostre aquest pla, que ha de servir de guia per a determinar les inversions de la pròxima dècada”, ha assenyalat Faura.

El pla estratègic de Tortosa analitza la pèrdua de població i de pes econòmic per la disminució de la renda disponible de la ciutat durant el període 2008-2014. Una pèrdua de població que ha continuat en els últims anys, així Tortosa ha passat d’ocupar el lloc 37 al rànquing de municipis catalans, quant a població, a ocupar el lloc número 40. “Proposem treballar tots plegats per treure Tortosa de la tendència econòmica negativa, una tendència a la qual ens aboca la manca de lideratge de l’alcaldessa, que impedeix teixir sinergies amb la resta del territori”, ha dit el portaveu d’Esquerra.

D’altra banda, Esquerra Republicana-Tortosa Sí defensarà una altra moció al ple de l’Ajuntament a favor del ple reconeixement dels drets de les persones transgènere. Concretament la moció insta el govern estatal a iniciar el tràmit i aprovar durant aquesta legislatura una llei estatal basada en el projecte elaborat pel Ministeri per la Igualtat i les entitats trans, per a la igualtat plena de les persones trans, una llei fonamentada en la despatologització i reconeixement de les identitats trans, en l’autodeterminació de la identitat i l’expressió de gènere i en l’abordatge integral de polítiques per intervenir en les desigualtats estructurals que encara pateixen les persones trans.

“És urgent la implementació de mesures per aconseguir la plena igualtat social de les persones trans, també menors i persones migrades, particularment en els àmbits laboral, de l’habitatge, educatiu, sanitari i de prevenció de les violències”, ha dit Faura.

Finalment, el portaveu del grup d’Esquerra ha criticat l’alcaldessa de Tortosa per la convocatòria aquest vespre d’un acte públic en què diu que presentarà el pressupost i ordenances de 2021. En aquest sentit, Faura ha recordat que l’Ajuntament de Tortosa no ha aprovat cap pressupost per aquest exercici i que el pressupost està prorrogat des del 2019.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies