HomeSense categoriaL’Ajuntament de la Ràpita impulsa la recuperació i revalorització del mas de...

L’Ajuntament de la Ràpita impulsa la recuperació i revalorització del mas de Mata-redona

MONTSIÀ // L’Ajuntament de la Ràpita impulsa la recuperació i revalorització del mas de Mata-redona i fa una crida a la participació ciutadana per reactivar este espai singular del nostre municipi. El projecte permetrà reestructurar el mas i donar-li noves funcions adaptades a les necessitats actuals.

Amb este objectiu s’ha començat a treballar la iniciativa amb una comissió de treball, formada per persones que en alguna època de la seua vida han estat vinculades amb el mas de Mata-redona i s’han sumat per portar el projecte a bon port.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha exposat que “posem el fil a l’agulla a una iniciativa que farà realitat un dels compromisos d’aquesta legislatura que vam incorporar al programa electoral d’ERC”. Caparrós ha destacat que “actualment el mas de Mata-redona està deixat i des del consistori volem recuperar la identitat i la història dels nostres orígens de la Serra del Montsià mitjançant un projecte col·laboratiu que volem que tothom es faça seu”.

Per la seua banda, el regidor d’Identitat, Rafa Balagué, ha fet èmfasi a dir que “dignificar el mas és un projecte de gran magnitud que hem de fer entre tota la gent que tinga ganes de veure’l rehabilitat amb la finalitat de donar-li noves oportunitats”. Balagué ha conclòs que “entre tots i totes hem d’aconseguir que la gent que visite el Montsià tinga un espai de referència on puga assabentar-se’n de la història i la rellevància del mas en les diferents èpoques”.

El projecte de reactivació del mas de Mata-redona, un dels masos més importants de la Serra del Montsià a principis del segle XX, comprèn un seguit d’iniciatives per convertir-lo de nou en un espai de creixement únic a la serra. Entre estes, destaca la reforma que es durà a terme amb les mateixes tècniques que es van utilitzar en la seua construcció, com el morter de calç, la pedra seca o les fibres vegetals. La reforma consistirà, majoritàriament, a pujar els marges i les parets.

A banda, el projecte inclou la publicació d’una sèrie d’articles a la Revista Ràpita, amb l’objectiu d’aportar una visió més clara del projecte i donar a conèixer històries i anècdotes de la ciutadania al mas. Els articles estaran escrits pels membres de la comissió de treball, entre els quals hi ha historiadors, professors i amants del territori. En estos articles hi haurà informació i imatges antigues i actuals, perquè es puga apreciar el pas dels anys, les millores i l’evolució del mas. A això se sumen les activitats de voluntariat de desbrossament i neteja del terreny, i els cursos de morter de calç, pedra seca o fibres vegetals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 70

Últimes notícies