HomePolíticaEsquerra Tortosa espera dinamitzar el riu amb la instal·lació de passarel·les als...

Esquerra Tortosa espera dinamitzar el riu amb la instal·lació de passarel·les als dos marges fluvials

Obrir Tortosa al riu és una de les principals propostes del programa electoral d’Esquerra Republicana. Segons expliquen els republicans és  una proposta que ja va plantejar fa quatre anys “i malgrat que ara tots els partits admeten la necessitat d’obrir la ciutat al riu, aquest mandat no s’ha executat cap actuació en aquesta línia. Concretamentconsisteix en la instal·lació de passarel·les als dos marges fluvials, construint un circuit segur per als vianants i les bicicletes que unirà bona part dels barris de la ciutat”, ha explicat l’alcaldable Xavier Faura. Segons el republicà, “L’Ebre és el nostre símbol d’identitat, volem que Tortosa s’obri al riu i per això proposem la instal·lació de passarel·les als dos marges fluvials, així com l’organització d’activitats educatives, esportives i lúdiques a la vora del riu”

Al marge esquerre, la candidatura republicana planteja allargar l’actual passarel·la fins a la platja de la Xiquina, amb accés al campus de la URV, mentre que al marge dret proposa la construcció d’una rampa des del pont de la Via Verda de la Val de Zafan i l’habilitació d’una passarel·la fins al parc Lluís Companys i des d’aquest punt enllaçar amb la recuperació del camí de sirga fins a l’embarcador de Jesús, una actuació que finançarà l’IDECE. “Amb aquesta actuació potenciarem la mobilitat en bicicleta al municipi, es podrà anar des de Jesús fins al campus universitari, aconseguirem així fer una Tortosa més amable, més segura, més sostenible”, ha dit el candidat republicà.

“El 28M és molt difícil que cap partit obtingui una majoria absoluta, cap força podrà governar sola, però segur que Esquerra estarem al govern municipal, avui és l’últim ple ordinari en què estem a la bancada de l’oposició”, ha dit Faura. I per Esquerra Republicana el projecte d’obrir Tortosa al riu serà imprescindible per arribar a un acord de govern.

La proposta d’Esquerra també inclou l’organització d’activitats en diferents àmbits. Així, es planteja l’organització d’activitats escolars per difondre l’entorn natural del riu, la seua història, la flora i fauna; activitats esportives i també lúdiques com passejades en piragua i concursos fotogràfics.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 90

Últimes notícies