HomePolíticaEsquerra vol que la Unió Europa mantingui la inversió social per enfortir...

Esquerra vol que la Unió Europa mantingui la inversió social per enfortir l’estat del benestar i fer una transició verda justa

El candidat a les eleccions europees Joan Aubanell, acompanyat de la secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Maria Jesús Viña; ha manifestat que “davant aquells que com PP, PSOE i Junts ens volen tornar a les polítiques d’austeritat a Europa; Esquerra Republicana defensem un estat del benestar fort que estigui al costat de la gent”.

Aubanell ha recordat que arran de la crisi de la COVID19 i de la guerra d’Ucraïna, la Unió Europea va optar per incentivar la inversió pública i mancomunar deute en l’àmbit europeu. “Es va prioritzar la vida i el benestar de les persones, i així es va poder sobreviure a aquestes crisis” ha apuntat. Tanmateix, ha denunciat que “el passat 24 d’abril, l’Eurocambra va aprovar amb els vots de PP, PSOE i Junts posar el punt final a les polítiques econòmiques expansives que havien servit per blindar l’estat del benestar i fer front a la crisi sanitària. Això significa el retorn a les polítiques d’austeritat i les retallades a Europa”.

Esquerra Republicana va votar-hi en contra perquè, segons Aubanell “defensem el manteniment de les polítiques econòmiques expansives per tal de permetre als estats invertir en una transició verda justa i en un estat del benestar fort i resilient”. Per això els republicans reclamen una reforma de les normes fiscals europees que incloguin un tracte preferencial per a les inversions verdes i socials, i que de manera temporal es permeti augmentar el deute. També la creació d’una capacitat fiscal comuna i la introducció d’impostos sobre la riquesa.

Necessitem inversió per afrontar l’emergència climàtica i garantir l’estat del benestar”. Ha afirmat el candidat, a la vegada que ha advertit que arran de votació europea l’Estat espanyol no podrà fer les inversions necessàries per enfortir l’estat del benestar, ni tampoc, afrontar el finançament d’una transició socialment justa cap a la neutralitat climàtica.

Aubanell ha reclamat el vot per “Ara Repúbliques, que aplega les esquerres independentistes i és l’única alternativa a l’establishment que representen PP, PSOE i Junts, els quals, a Europa, sempre voten plegats quan cal defensar els interessos dels poderosos”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 81 = 88

Últimes notícies