HomeSalutEsta setmana s’inicien a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre diferents obres...

Esta setmana s’inicien a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre diferents obres per donar millor resposta a la Covid-19

Esta setmana i la vinent s’iniciaran diferents obres a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre per tal de fer front i donar una millor resposta a la Covid-19.

Estes obres restaran en l’estructura assistencial del territori i, per tant, seran un millora per als usuaris un cop passada la pandèmia.

Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

A l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta les obres, que comencen esta setmana, tenen com a objectiu l’ampliació del servei d’urgències. El projecte consisteix en l’ampliació i reforma d’aquesta unitat per tal de millorar l’atenció davant la situació actual. La reforma està prevista en tres fases: els treballs previs de trasllat de magatzem; trasllat de laboratori de recerca i els nous vestidors; una primera fase on es crearan 15 box més espais de suport, uns 300 metres i una segona fase amb la reforma de l’espai existent que finalitzaria al setembre de 2021.

Amb esta actuació, les urgències tindran 21 boxos, més 8 boxos d’atenció les 24 h; una sala de cures i una sala de guixos; 1 triatge, 2 consultes i un triatge/consulta i una sala de tractaments amb vuit llits.

A més, comptarà amb 5 boxos pediàtrics, i 1 triatge/consulta pediàtric. Amb esta reforma també hi haurà una sala d’espera, una zona de descàrrega per les ambulàncies, la connexió amb l’heliport, control d’infermeria i zones de suport.

La fase d’ampliació s’executarà durant el 2020 i la segona, de reforma de les urgències existents s’executarà durant el 2021. L’obra comportarà una inversió d’1.114.072,60 euros i un termini d’execució de 40 setmanes.

Hospital Comarcal d’Amposta (HCA)

L’Hospital Comarcal d’Amposta compta actualment amb la quarta planta completament buida. En esta planta s’hi realitzarà una inversió per poder crear 8 habitacions dobles. Aquesta remodelació comporta una actuació de 500 metres quadrats. L’inici d’esta actuació està prevista per als pròxims dies i el pressupost d’inversió és de 708.000 euros i un termini de finalització per al novembre d’enguany.

Hospital de la Santa Creu de Jesús

L’Hospital de la Santa Creu de Jesús (HSCJ) abordarà la remodelació de la quarta planta. Es tracta del projecte de reforma de la 4a planta de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, on durant anys va estar ubicada l’antiga unitat d’hemodiàlisi de les Terres de l’Ebre.

A causa de les necessitats actuals, aquesta planta es reformarà íntegrament per acollir i satisfer les necessitats assistencials dels malalts infectats amb Covid-19.

La superfície reformada total serà de 818,20 metres quadrats, distribuïts en: una àrea assistencial, formada per 11 habitacions, on cadascuna incorporarà el seu propi bany. Sis de les habitacions seran dobles i cinc individuals. D’aquesta manera, les noves instal·lacions tindran una capacitat total per a 17 pacients. Una àrea de serveis, formada pels vestuaris de personal, l’office, àrea de descans del personal, les cambres de neteja, els magatzems de net i brut, i un despatx polivalent.

La planta tindrà les dependències, els espais i les instal·lacions necessàries per a realitzar de manera adequada tots els serveis d’internament adients per al tractament amb malalts de Covid-19, d’acord amb la normativa específica i les recomanacions tècniques del Departament en matèria de salut, i garantir-ne l’accés i la utilització de les persones amb discapacitat.

Estes obres tindran un pressupost total d’1.288.285,54 € i un termini d’execució de 2 mesos i mig.

Trasllat del Centre de Salut Mental d’Adults i Infant-juvenil de Móra 

Des de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre es traslladen els serveis de Centre de Salut Mental d’Adults i el Centre de Salut Mental infant-juvenil, actualment ubicats a l’Hospital Comarcal de Móra, a uns nous equipaments que permetran doblar l’espai disponible per ajustar-lo les noves necessitats assistencials.

A més, es pretén ubicar el futur servei de rehabilitació comunitària de les comarques de la Ribera i Terra Alta. Aquest nou servei vol millorar l’equitat territorial i apropar les activitats rehabilitadores en Salut Mental al territori evitant desplaçaments a Tortosa.

La inversió que realitzarà la Fundacó Pere Mata serà de 616.000 euros en els 400 m² d’instal·lacions al carrer Dr. Borràs de Móra d’Ebre. Està previst que les obres finalitzen a finals de desembre de 2020.

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha destacat que “totes aquestes, són unes obres per tal de donar resposta a la COVID però, a més, que formaran part estructural del sistema assistencial de la regió. Per tant, els usuaris guanyen en equipaments que quedaran un cop haja passat la pandèmia i que serviran per a reforçar la regió sanitària”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 37

Últimes notícies