HomeSocietatEstudiants de la URV creen la cervesa Horitzó, una cervesa ideal per...

Estudiants de la URV creen la cervesa Horitzó, una cervesa ideal per l’estiu

Horitzó és una cervesa refrescant, feta per beure a l’estiu. Inspirada en la línia que separa el cel de la terra, el seu caràcter cítric prové del seu adjunt estrella, la pruna groga. La recepta s’elabora amb dues maltes i un llúpol: la malta viena i la malta caraaroma es combinen amb llúpol de la varietat Crystal, fusionant els matisos de caramel torrat i fruita seca de la malta amb l’aroma herbaci i de sotabosc del llúpol. D’aquesta manera, els estudiants han volgut combinar en una mateixa cervesa el toc àcid i refrescant de la pruna, que recorda el mar, amb l’aroma terrós del llúpol, inspirat en la muntanya. Així és Horitzó, una cervesa vienna lager de 4,7 graus, dissenyada per cinc estudiants del grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, que ofereix l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili.

Les estudiants Iman El Hatimi El Hatimi, Júlia Rovira Duch, Marina Patiño Hurtado, Júlia Tallada Serret i Marina Virgili Rofes van rebre una classe magistral a la microcerveseria de la Fàbrica Moritz de Barcelona. Allà van conèixer els diferents tipus de cervesa que existeixen, la coloració, l’amargor i com fer-ne un tast, entre d’altres. A partir d’aquí, van presentar la seva proposta i van dur a terme tot el procés d’elaboració a la fàbrica Moritz: la maceració, la cocció, l’aspersió, etc. L’etapa de fermentació i maduració va ser duta a terme pels mestres cervesers.

Estudiants del Grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris que han participat al concurs "Moritz University"
Estudiants del Grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris que han participat al concurs “Moritz University”

L’equip de la URV va competir contra els equips de sis universitats més en l’elaboració de la cervesa: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Institut Químic de Sarrià (IQS, Universitat Ramon Llull), la Universitat de Lleida (UdL)  i, el guanyador d’aquesta edició, l’Institut Químic de Sarrià (IQS, Universitat Ramon Llull). La cervesa guanyadora es va donar a conèixer el 4 de maig del 2022. Es tracta d’una cervesa d’estil sour, una cervesa àcida amb aromes fruitals on destaca la figa. Aquesta cervesa es convertirà en la cervesa de temporada de la Fàbrica Moritz Barcelona, Casa Moritz i Bar Velòdrom el proper mes de juny.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies