HomeSense categoriaEstudiants d’infermeria de la URV creen recursos per a pacients de la...

Estudiants d’infermeria de la URV creen recursos per a pacients de la covid-19 i familiars

TERRES DE L’EBRE // Estudiants d’infermeria de la Universitat Rovira i Virgili (URV) creen recursos per a pacients de la covid-19 i familiars i ho pengen en una pàgina web. És el resultat del repte creatiu que els va plantejar la facultat en no poder fer les pràctiques clíniques. Davant la suspensió d’activitats presencials per la pandèmia i la impossibilitat de fer pràctiques en tots els ensenyaments de l’àmbit de la salut, el professorat de la Facultat d’Infermeria de la URV, a fi de per poder avaluar els alumnes, els va plantejar -en concret als de segon curs- una activitat que havien de resoldre de manera creativa. D’una banda, investigar sobre la covid-19 i d’altra, crear una intervenció enfocada al benestar i confort dels pacients que no estan a la UCI.

Segons informen fonts de la URV, les solucions de les estudiants han estat diverses. Per exemple, un dels nou grups participants va idear i publicar el web Junt@s por la (Co)vida, amb recursos orientats a la cura de les persones malaltes o en procés de recuperació de la covid-19, i a les seves famílies. Així, s’hi pot trobar el resultat del treball de documentació, amb informació sobre el problema de salut, instruccions per a la cura de les necessitats bàsiques, com ara l’alimentació, l’activitat, el son o la higiene. Però hi ha també recursos per entretenir els nens, consells per al manteniment de la salut mental amb recolzament emocional i social, i altres recursos tecnològics. A més a més, incorpora un apartat per a professionals en què es proporciona a les infermeres estratègies per tenir cura d’elles mateixes.

“A través del que hem anat aprenent sobre les situacions que han viscut tant els pacients com els professionals sanitaris, hem creat projectes propis, com el kit de supervivència emocional, el projecte “quan et vegi” i l’enquesta de cures omeses, que esperem que siguin d’utilitat, argumenta Mercedes Nieto, una de les estudiants impulsores del web. La professora de l’assignatura, Sagrario Acebedo, les ha animat a mantenir activa la pàgina per la qualitat del projecte encara que el treball hagi finalitzat. En aquest sentit Mercedes Nieto explica que han acceptat la recomanació i han comprat el domini proyectoenfermera.com “per seguir actualitzant el web així com desenvolupar més alguns projectes i nous apartats”.

El web Soporte afectados covid-19 també aporta recursos, aquests de diferents fonts contrastades, i l’han elaborat estudiants d’Infermeria de la seu Baix Penedès. Així mateix, altres estudiants de la facultat han proposat una “farmaciola emocional” per assegurar el suport als pacients adaptant el mètode als trets de la personalitat; una revista amb informació sobre el coronavirus, una guia o una línia d’atenció telefònica d’infermeria, entre d’altres.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies