HomeCulturaEufònic 2022 incorpora nous artistes a la programació que fusionen la música...

Eufònic 2022 incorpora nous artistes a la programació que fusionen la música electrònica i els instruments clàssics

El festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre, Eufònic, incorpora nous artistes a la programació d’enguany: Ben Chatwin, que farà dialogar els sintetitzadors modulars amb el so del violoncel; Penelope Trappes, que actuarà per primera vegada al país també amb aquest instrument de corda; o Rocío Saiz i el seu pop electrònic. El castell de Miravet acollirà l’ambient experimental d’Ulla Straus i l’espectacle poètico-musical d’Ölivia Musyk, i Ela Orleans presentarà un espectacle amb intel·ligència artificial i orquestració electrònica. L’onzena edició del festival Eufònic se celebrarà del 25 al 28 d’agost en diferents espais del Delta de l’Ebre.

D’altra banda, el projecte de pop electrònic Nueve Desconocidos portarà el so fosc del post punk i el new wave de finals dels anys 80; Joana Dark aproparà les melodies tradicionals catalanes al context sonor contemporani en clau electrònica, i la productora Claraguilar oferirà un show audiovisual performatiu amb ballarines i un espectacular disseny de llums.

La Niña Jacarandá viatjarà de l’ambient al reguetón i al club deconstruït, i els valencians Versonautas presentaran “Preludi a la Lentitud”, un espectacle de música i poesia que fa una oda al gran mal del segle XXI: estar ocupat. Space Surimi, el grup de hip hop retrofuturista andalús, serà l’encarregat de tancar Eufònic 2022, com cada any, a l’Ermita d’Ulldecona.

Més enllà de l’àmbit musical, Eufònic 2022 ha anunciat una sèrie d’instal·lacions artístiques que reflexionen sobre la relació amb els objectes. L’artista japonesa-coreana Ryoko Akama presentarà una instal·lació artística de gran format al Centre d’Art Lo Pati d’Amposta.

En aquest sentit, Alfred Porres capgirarà l’ús ancestral de la campana, que es fonia per fer armes, i crearà una campana feta amb casquets de llautó dels cartutxos que fan servir els caçadors del Delta.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

64 + = 67

Últimes notícies