HomeMedi AmbientExigeixen eliminar la discriminació en l’accés als fons de compensació de les...

Exigeixen eliminar la discriminació en l’accés als fons de compensació de les energies nuclears del sector primari

Unió de Pagesos exigeix a la Generalitat que els recursos generats per l’impost de les activitats vinculades a la producció d’energia nuclear també repercuteixin directament sobre la pagesia i la ramaderia de la zona on s’ubiquen les centrals nuclears en qüestió, principalment la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. El sindicat planteja aquesta exigència després de comprovar que, malgrat els compromisos adquirits per l’administració, el sector primari d’aquestes comarques segueix discriminat al no poder accedir a percebre aquests ajuts.

En aquest sentit, el sindicat reivindica el paper del sector agrari com a factor de desenvolupament social, econòmic i territorial sostenible en aquestes comarques i remarca que aquest fons no poden servir només com a fons de reindustrialització, sinó també com a suport a la pagesia i l’activitat agrària.

Per aquest motiu, Unió de Pagesos insta l’administració a garantir l’aplicació d’aquests fons als professionals del sector primari i exigeix celeritat i concreció a l’hora de fer l’adjudicació dels ajuts.

Compensació pel territori

Unió de Pagesos ha reivindicat en nombroses ocasions que l’impacte de les centrals nuclears a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona sigui compensat abastament a les comarques que les acullen.

Per aquest motiu, el sindicat creu oportú que la Generalitat destini tots els recursos possibles derivats del nou impost de les activitats de producció, emmagatzematge i transformació d’energia elèctrica d’origen nuclear a la reactivació econòmica de tots els sectors econòmics, sense discriminacions, de les comarques on estan instal·lades les centrals nuclears i les del seu entorn.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies