HomeSocietatInstal·len els primers aparells per a cribrar afectats per radiació nuclear

Instal·len els primers aparells per a cribrar afectats per radiació nuclear

La Subdelegació del Govern espanyol a Tarragona és la primera de l’estat que ha rebut els aparells de cribratge de la població potencialment afectada en cas d’emergència nuclear o radiològica.

La unitat de Protecció Civil de la Subdelegació en tindrà tres, un més dels establerts pel Pla d’emergència nuclear (PENTA) d’Ascó i Vandellòs. Dijous passat, a Maials (Segrià), el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va fer un exercici d’activació de l’Estació de Classificació i Descontaminació (ECD), l’única de les cinc del PENTA que està a Lleida. En este exercici i per primera vegada, se va posar a prova un d’estos conjunts de cribratge, i es va comprovar el funcionament i la configuració de l’aparell depenent de la situació d’emergència.

Estos conjunts de cribratge es componen d’un pòrtic, vinculat amb un ordinador, que permet el registre i el seguiment del cribratge de les persones afectades en cas d’emergència nuclear. El material consta d’accessoris diversos. Amb la configuració prèviament establerta dels aparells, només calen quatre segons per a saber si una persona està o no contaminada per radiació.

Millores tècniques La Subdelegació del Govern ha destacat, en un comunicat, que la distribució d’estos nous mecanismes de cribratge “és un gran avenç per accelerar, molt substancialment, tot el procediment de cribratge de les persones que podrien estar contaminades” en un accident nuclear. El subdelegat Santiago Castellà ha remarcat “la plena disposició del CSN per dotar el PENTA de les millores tècniques que permeten ampliar la seva efectivitat”.

A la resta de zones nuclears de l’estat espanyol rebran els aparells en els pròxims mesos.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 7 = 12

Últimes notícies