HomeEconomiaExigeixen la reobertura de l'oficina de la Seguretat Social a Móra d'Ebre...

Exigeixen la reobertura de l’oficina de la Seguretat Social a Móra d’Ebre dos anys després del seu tancament

Els Consells Comarcals de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat han tornat a exigir la reobertura de l’oficina d’Atenció i Informació de la Seguretat Social de Móra d’Ebre, tancada des de fa dos anys.

El servei va tancar per la pandèmia i arran de la jubilació d’un dels dos empleats. Des de llavors, els ciutadans d’estes comarques s’han de desplaçar a Reus o Tortosa per fer els tràmits. “És una desconsideració més d’atenció del govern del PSOE i Podemos cap a les zones rurals i un menysteniment absolut cap a la gent de l’Ebre”, ha dit la diputada al Congrés d’ERC, Norma Pujol, qui ha recordat que el Senat va aprovar una moció per reobrir l’oficina. Per això, reclamen que es traspassen les competències amb un contracte-programa.

“No ens val l’argument que no disposen de prou efectius ni de personal per reobrir l’oficina, no ens val que no es considere viable el seu manteniment, només hi treballaven dos treballadors, no és de rebut que ens diguen que el servei ja es presta per Internet”, ha lamentat la diputada i secretària General de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana aquest dilluns davant les oficines de la Seguretat Social a Móra d’Ebre. La republicana ha denunciat la bretxa digital que suposa que el servei només es preste telemàticament i ha demanat que es torne a oferir de forma presencial.

“És una vergonya que el govern espanyol encara no l’haja reobert i també ho és que el ministre Escrivà no haja complert amb el seu compromís de reobrir-la ni amb allò que està avalat pel seu partit conjuntament amb la resta de grups del Senat”, ha subratllat Pujol. La cambra alta va aprovar una moció el 26 de maig de l’any passat per revertir el tancament de l’oficina.

A la vegada, des d’ERC lamenten que encara no han rebut cap resposta per reunir-se amb la Direcció General de la Seguretat Social, tot i que fa mesos que van sol·licitar una reunió. Amb tot, els representants dels tres consells comarcals afectats pel tancament es reuniran este divendres amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, per parlar sobre com resoldre aquesta problemàtica.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha explicat que des de la Seguretat Social els van demanar que les tècniques dels consells comarcals es formessen per ajudar a fer els tràmits. “Les nostres tècniques no deixaran a ningú sense la informació, però demanar-nos això no s’hi val, els que s’omplen la boca de l’Espanya buida, de l’envelliment digne, són els que ens posen traves”, ha reblat Carim. També ha denunciat que altres organismes estatals, com l’oficina de l’INEM, poden seguir els mateixos passos, ja que s’ha jubilat la directora i no es té constància que se substituïsca.

Per tot plegat, han demanat que es traspasse aquesta competència a través d’un contracte-programa per tal de gestionar i prestar el servei des del territori. “Una vegada més, se’ns demostra que som ciutadans de segona, el tancament d’oficines de caràcter públic vol dir que no es creu amb la ruralitat, en el despoblament i, això és un greuge molt gran”, ha tancat el president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia.

120 vacants per cobrir a les comarques tarragonines i ebrenques

A la demarcació de Tarragona, UGT ha denunciat que no es pot prestar un servei públic de qualitat per la manca de personal. Actualment, segons el sindicat hi ha 120 places per cobrir, la majoria d’elles a les oficines de l’Institut de la Seguretat Social i Tresoreria, el que representa gairebé una tercera part del total de les places. La manca de personal, indiquen, és la causa del tancament de l’oficina de Móra d’Ebre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 66

Últimes notícies