HomeEconomiaFacua alerta que durant el febrer es registrarà la pujada interanual més...

Facua alerta que durant el febrer es registrarà la pujada interanual més gran de la història en el preu de la llum

Facua ha advertit que febrer s’encamina a ser el mes en què es registrarà la pujada interanual més gran de la història en el preu de la llum. Segons l’associació de consumidors, la factura d’un usuari mitjà s’ha incrementat un 110% en la primera meitat del mes respecte del mateix període de l’any anterior. Així doncs, segons els càlculs de Facua, si es manté aquesta tendència, la factura de la llum pujarà fins als 130,56 euros, més del doble respecte el febrer del 2021, quan el preu mitjà va ser de 62,08 euros. Ara bé, no serà la factura més cara perquè els màxims històrics es van registrar a finals del 2021, quan la mitjana era de 238,87 euros el megawatt hora.

Fins al moment l’increment interanual més elevat es va registrar al desembre. Aleshores el rebut va pujar un 103% i es va arribar al preu rècord de 140,62 euros.

Facua ha criticat, de nou, que l’executiu “s’hagi doblegat als interessos de l’oligopoli energètic” i “segueixi sense prendre noves mesures per reduir les tarifes elèctriques“. En aquesta línia, l’associació ha remarcat que  la rebaixa de l’IVA, els càrrecs regulats i l’impost especial sobre l’electricitat han estat “clarament insuficients“.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies