HomeEntrevistes“Farem un Congrés treballat i productiu per a establir el full de...

“Farem un Congrés treballat i productiu per a establir el full de ruta del territori”

Pregunta: Vostè, que sempre ha estat més vinculada a l’àmbit de la gestió de l’esport, ha adquirit un perfil més polític primer com a portaveu a Tortosa i ara com a nova presidenta del partit al territori.

Resposta: Tinc un sentiment de pertinença al partit i si vols canviar les coses, les coses es canvien prenent decisions i des de dins d’un club, una entitat, una associació…i des de la política! Nosaltres hem fet un pas endavant per a treballar dins del Partit Demòcrata a la Vegueria de les Terres de l’Ebre, amb un equip molt preparat i amb moltes ganes per a donar resposta als problemes de vegueria i per a posar en valor el que estem fent bé. 

P: Com ha estat el relleu? La nova direcció voldrà consolidar un espai fins ara en reconstrucció.

R: El context és complex, però tant l’expresidenta Mònica Sales com l’exvicepresident Xavier Pallarès dixen feta una faena estructurada. I som la gent de sempre. De fet, Mònica encara s’està responsabilitzant d’alguns àmbits com la cultura o la universitat. Des de la primera línia, treballarem amb un equip paritari, amb gent jove i gent amb experiència, amb perfils professionals diversos o que han estat treballant i treballen als municipis, les comarques o el govern de la Generalitat. 

P: El seu espai polític s’ha tornat molt heterogeni i divers, encara que amb el paraigua independentista, en els darrers anys. Ara està pendent de concretar-se la confluència entre el PDeCAT, Junts, la Crida…. Com condiciona este debat intern nacional a nivell territorial?

R: Ja fa temps que al territori vam engegar un debat intern i un procés d’anàlisi per a mirar cap a on volíem anar. I això està per damunt de la marca, tenint en compte que el PDeCAT i Junts no són dos coses separades ni aïllades sinó complementàries i que la Crida és un moviment social i transversal on també tenen cabuda altres partits. Només cal veure la fotografia de Perpinyà. El que sí que ens cal a territori és actualitzar els problemes del dia a dia a les Terres de l’Ebre, i establir un full de ruta a partir dels plans estratègics de què disposem. Per això farem per primera vegada un Congrés al respecte.

P: I quins preveu que seran els eixos temàtics del seu partit o com es fixaran a través d’este Congrés?

R: Amb el Congrés volem donar resposta als neguits territorials i establir les estructures que ens han de fer de guia i ens han de permetre analitzar els temes territorials de forma conjunta. Ja hem fet des de fa temps jornades de reflexió en diferents àmbits, però ara ens cal una anàlisi molt més exhaustiva. N’ha de resultar un estat de la qüestió a nivell territorial i un pla d’accions que ha d’incloure la salut, la igualtat, l’educació, la governança, el medi natural i els nous reptes climàtics, el sector primari, les eines per a lluitar contra la despoblació com el teletreball o les infraestructures, i un turisme cada vegada més especialitzat com a turisme familiar, esportiu, cultural i gastronòmic. Com a partit volem continuar treballant de forma coordinada, a nivell de barris, a nivell local, a nivell territorial, com també nacional i estatal. Tenir totes les lectures.

P: Quan es farà el Congrés i quins mecanismes l’han de fer possible?

R: Hem activat experts i grups de treball i serà un congrés molt treballat, amb documentació digerida i fruit d’un treball que fa molt temps que venim fent. Això ens permetrà que siga un congrés productiu. Hi ha de ser la màxima representació i les màximes inquietuds. Serà entre finals de març i principis d’abril, en qualsevol cas abans de començar un nou cicle electoral que comença per les eleccions al Parlament. 

P: Vostè ha dit que el territori necessita ser més positiu. Què vol dir?

R: D’una banda, ens hem d’implicar per a canviar les coses, i de l’altra hem de tenir més confiança. Les Terres de l’Ebre no només han de posar el focus en allò que encara no funciona o cal reclamar, que també, sinó en el potencial que tenen. Ens cal una visió positiva a més a més de treball, constància, coherència i imaginació.

P: Quin és l’objectiu quant a la implantació del partit?

R: Volem créixer, sumar i si pot ser multiplicar i tenir cada cop més associats i associades però també més simpatitzants i més gent afí, així com més representació a les institucions. De la mateixa manera que natros hem fet el pas, intentarem que la gent faça el pas i s’associe i apropar-nos també a gent que s’ha pogut distanciar de nosaltres. Hem de comptar amb tots i totes perquè totes les mirades són necessàries.

P: Com són o han de ser les relacions amb ERC, amb conflictes damunt de la taula com l’hospital de Tortosa o els ajuts de Presidència?

R: Amb ERC convergim en algunes coses i divergim en unes altres, en un entorn polític complicat i complex. Esquerra és el nostre company de viatge, però quan creiem que hi ha coses a nivell territorial que cal fer diferent, ho hem de dir, perquè és la nostra obligació. A Tortosa, acabem de demanar que s’instal·le el nou accelerador lineal a l’hospital de Jesús i, de fet, ERC es va abstenir. En relació amb l’aparcament, cal dixar clar que Tortosa no té un problema d’aparcament. El té l’hospital.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies