HomeSocietatFerrovial confirma la finalització del contracte i posa els seus rastrejadors a...

Ferrovial confirma la finalització del contracte i posa els seus rastrejadors a disposició de Salut

CATALUNYA // Ferrovial Servicios ha confirmat la finalització del contracte amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per al rastreig i seguiment dels contactes estrets dels positius de covid-19. “El contracte era de caràcter temporal per obra i servei donada la seva naturalesa efímera. I la clàusula 3 de la mateixa pòlissa ja preveia la seva finalització amb l’arribada de la vacuna a la ciutadania“, han precisat des de l’empresa. En paral·lel, Ferrovial s’ha posat a disposició del SEM i el Departament de Salut per facilitar que els seus rastrejadors s’incorporin al nou servei de seguiment que dirigirà l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC). L’ASPC calcula contractar directament de 450 a 750 professionals a partir de febrer.

Aquests nous rastrejadors no només trucaran contactes estrets, sinó que posaran en agenda les seves proves diagnòstiques, alliberant de feina a l’atenció primària, i faran també un cribratge de “salut emocional” per derivar la gent que ho necessiti als psicòlegs del 061, o identificar necessitats socials per complir bé les quarantenes. Ferrovial ha recordat que ha format i contractat prop de 800 persones per al rastreig i seguiment dels contactes de les persones positives de covid-19. “A principis de juny, el servei es va iniciar amb 230 professionals, i en els moments de major increment de contagis hi havia fins a 800 gestors de contactes al capdavant del servei”, ha apuntat la companyia, que ha reiterat la seva disposició a col·laborar “en tot el procés de reorganització del sistema de seguiment“. 

Des de l’1 de juny, s’ha seguit a un total de 812.668 contactes estrets corresponents a 187.228 casos de persones positives de covid-19. En aquest sentit, volem mostrar la nostra total satisfacció per haver contribuït al control dels efectes de la pandèmia a la societat, realitzant una tasca tan important com és advertir i informar la ciutadania que ha estat en contacte estret amb un positiu per coronavirus“, han conclòs des de Ferrovial. 

Redaccio ACN
Redaccio ACN
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 7 =

Últimes notícies

-->