HomeCulturaFinalitza la primera fase de les obres de millora de l’Escola Municipal...

Finalitza la primera fase de les obres de millora de l’Escola Municipal de Música d’Alcanar

La Junta de Govern Local del 2 de desembre de 2020 va adjudicar a Sercodelta Empresa Constructora, SL, les obres de la primera fase, d’adequació de la planta baixa de l’Escola Municipal de Música d’Alcanar a la normativa sobre l’accessibilitat i l’acústica i al Reglament d’instal·lacions tèrmiques als edificis (RITE), per un import de 63.706,56 euros (IVA exclòs).

En els treballs de la segona fase, que començaran en les pròximes setmanes, s’adequaran les dos plantes restants, la primera i  la segona, i es construiran les aules del futur auditori.

Quant a l’accessibilitat, els treballs de la primera fase han consistit a eliminar la rampa d’accés exterior i a habilitar una plataforma muntaescales al lateral del replà d’accés a l’edifici, per tal de complir els requisits normatius d’accessibilitat. A més, també s’han adaptat els lavabos d’aquesta planta.

Pel que fa al Reglament d’instal·lacions tèrmiques als edificis, s’ha completat el sistema de bombes de calor d’expansió directa, amb un sistema d’extracció d’aire de l’interior i nova aportació d’aire net, a través d’un recuperador de calor, i amb un sistema de conductes, per tal de complir les exigències normatives.

També s’han dotat totes les estances docents de la planta baixa amb el corresponent tractament i control acústic, canviant totes les portes i adaptant les aules a criteris normatius superiors als necessaris per a una escola de música, amb vista al futur conservatori.
Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme, explica que, “al mateix temps que es feia l’obra, la Brigada Municipal d’Obres i Serveis ha aprofitat per a canviar els llums de la planta baixa per altres de baix consum, per tal de seguir també els nous estàndards de consum elèctric”.

Maribel Ramon, regidora d’Educació, aclareix que, “malgrat que en breu tindrem l’autorització per a reprendre les classes a l’escola de música, les que ara es fan a l’Escola Joan Baptista Serra de moment no es traslladaran, ja que s’espera que prompte s’inicien les obres del conservatori”.

Així mateix, agraeix a “l’alumnat, el professorat i les famílies la seua paciència i comprensió” i a la direcció de l’Institut Sòl de Riu i l’Escola Joan Baptista Serra per “la cessió d’aules i espais”.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, afegeix que “les obres de reforma de l’EMMA i de creació del conservatori, juntament amb la construcció del nou auditori i l’impuls del grau de Discjòquei i So, són els passos per assolir aquest model de poble que defensem en el nostre pla de govern, basat en la cultura com a motor de desenvolupament social i econòmic.”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 20

Últimes notícies

-->