HomePolíticaEl PSC denuncia que les Terres de l'Ebre estan al 'vagó de...

El PSC denuncia que les Terres de l’Ebre estan al ‘vagó de cua’ del pressupost de la Generalitat

“El pressupost de la Generalitat més gran de la història, és el més decebedor per a l’Ebre”. Així de contundent ha estat el diputat del PSC Joaquim Paladella.

El partit assenyala que les inversions de la Generalitat pel 2022 a les Terres de l’Ebre, estan molt per sota de la mitjana de Catalunya, i que els 175,53 € per habitant destinats a les Terres estan molt lluny dels 423,84 € del Camp de Tarragona i dels 194,58 €/h. de tota Catalunya.

Paladella ha manifestat que “el pressupost de la Generalitat pel 2022 a l’Ebre s’ha reduït a uns raquítics pocs més 35 milions d’euros, d’ençà del 2010 s’ha rebaixat en un 80%, quant a la resta de Catalunya és de 1.501 milions d’euros. Un any més, el pressupost d’inversions de la Generalitat deixa a les Terres de l’Ebre marginades”, i ha agefit “en lloc d’intentar revertir la despoblació invertint més es fa just el contrari, acumular retallades. Potser pensaran que els ebrencs i ebrenques ja estem bé”.

El pressupost total de la Generalitat destinat a inversions a les Terres de l’Ebre representa un 2,1% del total dels 1.501.567.090 € de tota Catalunya. En un pressupost total de la Generalitat de més de 38 mil milions d’euros, el que representa un augment del 17% respecte de l’anterior.

“Una vegada més les Terres de l’Ebre estem al vagó de cua, superats per la gran majoria de territoris de Catalunya. Ja n’hi ha prou d’aquest oblit sistemàtic que anem arrossegant d’ençà del 2010, últim any del govern de progrés del president Montilla en què a l’Ebre es van invertir 119 M€” ha assenyalat el diputat socialista.

La formació socialista considera necessaris i imprescindibles equipaments i projectes com ara el nou hospital, reclamat per la ciutadania i els professionals, la millora de la xarxa viaria com el desdoblament C-12, la totalitat del reg del canal Xerta-Riu Sénia, entre d’altres, que no figuren dintre de les inversions de la Generalitat.

Finalment Paladella ha lamentat que “malauradament aquest és un pressupost decebedor i vergonyós pel territori, què no té en compte cap de les prioritats. Una vegada més, l’Ebre ens hem quedat en l’oblit, per un govern que ens menysté als ebrencs i ebrenques en contraposició a les inversions previstes en altres territoris de Catalunya.”

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies