HomeEntrevistes“Fins que no siguem vegueria no podrem desenvolupar com cal el Pla...

“Fins que no siguem vegueria no podrem desenvolupar com cal el Pla estratègic”

Pregunta: Quin és el seu principal objectiu com a nou president de la Cambra de Tortosa?

Resposta: Acompanyar, facilitar la consolidació i el creixement de les empreses existents, mitjançant la formació contínua i professionalitzada que tinga relació amb la demanda dels principals sectors productius, sempre seguint una línia estratègica amb visió de país i amb garanties de futur. També continuarem treballant amb les administracions per  a aconseguir atraure noves empreses. Tenim polígons molt ben dotats i amb empreses importants que poden acabar fent de tractores de clústers. El preu del metre quadrat de sol industrial al territori és molt atractiu, estem a menys de dos hores de grans centres de població i hem de procurar que es fixen en els polígons del nostre territori.

P: Què es pot fer perquè hi haja una veu unitària entre els polítics i els agents socioeconòmics del territori a l’hora de demanar coses a l’Administració?

R: La Cambra és el principal representant del sector privat territorial. La nostra neutralitat política ens fa decisius en temes econòmics i empresarials i hem d’exigir als nostres polítics que impulsen el Pla estratègic territorial redactat per la nostra Universitat Rovira i Virgili, planificació en la qual vam participar tots els agents socials i que no s’executa per manca de pressupost. Soc de l’opinió que fins que les Terres de l’Ebre no siguen vegueria, compten amb un pressupost propi i amb la capacitat política suficient, no el podrem desenvolupar com caldria.

P: On s’ha de posar l’accent per a facilitar el camí a les empreses: internacionalització, pressió a l’Administració per a millorar les infraestructures, innovació i noves tecnologies?

R: La innovació és la que genera ocupació i riquesa, la internacionalització ha de formar part de l’ADN de les nostres empreses per a la seua pròpia supervivència. S’ha demostrat que Catalunya és un país amb grans idees innovadores que estan en  funcionament i la transferència científica i tecnològica serà el gran repte d’estos pròxims anys. Al nostre territori, hi ha professionals amb molt talent i no ens podem quedar endarrerits de la nova Indústria 4.0.

P: Quina seria la principal reclamació en matèria d’infraestructures viàries per a les Terres de l’Ebre?

R: L’A7 es troba desdoblada llevat el tram de La Jana-El Perelló, i s’està demostrant que desviar el transport de mercaderies per l’AP7 és insuficient. Prioritzarem esta via de comunicació i continuarem denunciant i reivindicant altres infraestructures bàsiques per al desenvolupament i competitivitat de les empreses.

P: Fins a quin punt confia a poder incorporar a la demarcació cameral els municipis de la Terra Alta i la Ribera que ara pertanyen a Reus?

R: Sempre dependrà de la voluntat dels empresaris d’estes comarques. Des de la creació de la delegació territorial del govern a les Terres de l’Ebre, la situació cameral actual va en contra de la realitat territorial del país i de la proximitat als ciutadans, que són els receptors dels serveis públics. Donades les circumstàncies apuntades abans, l’empresari ebrenc té una forta vinculació sentimental amb un territori, el qual es vertebra per un riu que ha estat, és i lluitarem perquè així siga, vida i possibilitat d’activitat econòmica. Els nostres recursos naturals són un actiu econòmic, fortament interioritzats per tothom i dels quals es pot traure un profit econòmic

P: Què espera de la nova llei de cambres i com pot afectar el futur de la de Tortosa?

R: Esperem que siga aprovada este mateix any i finance la representació pública que la Cambra exercix en defensa dels interessos generals de les nostres empreses i del nostre territori. Actualment el nostre finançament és totalment privat, gràcies a l’aportació de les nostres empreses.

P: Fins a quin punt seria important que un ebrenc fos president de la Diputació?

R: La configuració geogràfica (situació i demografia) d’este territori i el nostre pes polític dintre de l’àmbit provincial ha estat sempre una debilitat envers altres demarcacions de Catalunya. Estem allunyats dels grans centres de decisió econòmica i política del país i això ens comporta un greu dèficit històric en la inversió pública. Poder comptar amb un polític ebrenc presidint una institució supramunicipal amb un important pressupost aproparia i facilitaria el reequilibri.  

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies