HomeSocietatFlix dispara els índexs de reciclatge amb la implantació del porta a...

Flix dispara els índexs de reciclatge amb la implantació del porta a porta

L’Ajuntament de Flix i el Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat, van posar en marxa el nou servei de recollida de la brossa porta a porta, amb l’objectiu de fomentar el reciclatge i promoure la neteja de l’espai públic.

A Flix, només quatre mesos després l’índex de reciclatge ha passat del 40% a gairebé el 90%. L’increment s’ha fet notar sobretot en els residus orgànics que al gener representaven un 13% i ara 64%. També s’ha gairebé doblat el reciclatge d’envasos (ha passat del 7% al 12%). En conseqüència, s’ha reduït dràsticament la quantitat de brossa de rebuig genèric (ha passat del 64% al 10%).

La recollida de cada fracció de residus a domicili ha suposat la retirada dels contenidors de la via pública, a excepció dels de vidre, ja que pel tipus de producte continua sent més eficient el sistema tradicional.

A més, Flix disposa ja d’una àrea d’emergència amb identificació amb codi QR que permet a la ciutadania —i especialment, a les persones que viuen en nuclis disseminats o que venen només els cap de setmana— disposar d’un espai controlat on dipositar selectivament els seus residus. Aquesta és una de les innovacions que el Consorci de Residus està implementant als municipis, per donar resposta a noves necessitats que puga generar el porta a porta.

“Partíem d’una situació molt discreta pel que fa a reciclatge i calia plantejar un canvi radical si volíem aconseguir resultats que fessen sostenible ambientalment i econòmicament la recollida al nostre poble. Estem molt satisfets de la implicació de la població en els èxits del nou model. Ara el repte és mantenir aquests nivells”, ha explicat l’alcalde de Flix, Francesc Barbero.

Per la seua part, la presidenta del Consorci, Gemma Carim, ha volgut felicitar a l’ajuntament de Flix “per ser valents i impulsar el porta a porta” i sobretot ha donat l’enhorabona “als veïns i les veïnes pels bons resultat que estan assolint”.

Finalment, Vera Llombart, regidora de Reciclatge i Reutilització a l’Ajuntament de Flix, ha afegit que “aviat la recollida porta a porta s’implantarà també al polígon”. “A més, els mesos vinents es posarà en marxa una deixalleria mòbil i, a la vegada, s’està treballant en el projecte d’una nova deixalleria fixa fora de la ubicació de l’actual”, ha conclòs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies