HomeEconomiaFoment demana accelerar la vacunació per "salvar" la temporada turística

Foment demana accelerar la vacunació per “salvar” la temporada turística

TERRES DE L’EBRE // La comissió de Turisme de Foment del Treball considera “urgent” accelerar la vacunació per “salvar” la temporada turística. “Si l’executiu espanyol i la Generalitat no incrementen d’una manera notable el ritme de vacunació davant les amenaces de contagi que representen soques noves com la britànica, el turisme internacional no tindrà confiança en la seguretat del nostre país“, alerta Guillermo Vallet. El president de la comissió ha advertit que la “inseguretat” sanitària i la falta de “confiança” poden provocar una reducció del nombre de visitants, un “cop molt dur” per l’economia. Així mateix, ha avisat que un “fracàs” del sector turístic per Setmana Santa i l’estiu pot produir una “fallida” d’empreses i un “impacte notable” en l’atur.

La patronal considera que el turisme hauria de ser considerat estratègic i recorda que aquest sector té un pes de més del 12% del PIB i el 13% de l’ocupació. En aquest sentit, demana “prioritzar” la vacuna a les persones vinculades al sector hoteler.

Per aconseguir una vacunació “ràpida“, Foment s’ha posat a disposició del Departament de Salut, perquè amb la col·laboració de grans companyies de sectors com l’agroalimentari o el metal·lúrgic, es puguin vacunar 400.000 treballadors i les seves famílies en una setmana.

La col·laboració público – privada entre Salut i les grans companyies representaria un impuls extraordinari en la vacunació per combatre la crisi sanitària actual i les possibles revifades que puguin derivar-se de les noves variants de la Covid-19. Si no ho tallem ràpidament, les seves conseqüències econòmiques poden ser molt greus i pertocar seriosament la supervivència de moltes empreses i el manteniment de molts llocs de treball“, alerta el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies