HomeOcupacióFomentar l'ocupació i alhora millorar l’entorn

Fomentar l’ocupació i alhora millorar l’entorn

La Diputació de Tarragona i els deu consells comarcals de la demarcació impulsen una nova edició dels Plans d’Ocupació, que proporcionaran feina durant 6 mesos a un total de 50 persones i milloraran entorns naturals i urbans al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Per segon any consecutiu, es prioritzaran les actuacions en els municipis més petits (de menys de 5.000 habitants).

Aquest mes de desembre s’han iniciat els treballs de millora de l’entorn a les deu comarques de la demarcació. A cadascuna de les comarques hi treballa un grup de 5 persones que es trobava en situació d’atur. Els projectes, amb una durada de 6 mesos, s’han dissenyat amb la col·laboració dels consells comarcals i tenen en compte les necessitats dels municipis, sobretot les dels més petits amb una població inferior als 5.000 habitants.

Algunes de les actuacions que es realitzaran arreu de la demarcació seran la neteja i desbrossament de camins per millorar-ne la seguretat i disminuir el risc d’incendis, la reparació de senyals i tanques de seguretat,  la millora i manteniment de mobiliari urbà o el condicionament de diferents espais públics, entre altres. La Diputació ha destinat un total de 713.000 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2022-2023.

Formació complementària per millorar competències personals i professionals

Les persones integrants dels Plans d’Ocupació Comarcals rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Els Plans d’Ocupació Comarcals s’emmarquen en el Pla de Foment de l’Ocupació de la Diputació de Tarragona, una iniciativa que la institució va engegar l’any 2013 i que després de 9 anys s’ha consolidat com una eina fonamental per a la creació d’ocupació mitjançant projectes ocupacionals distribuïts arreu del territori. Des del 2013 fins ara s’han beneficiat dels Plans d’Ocupació Comarcals un total de 471 persones.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies