HomePolíticaFotografia final dels càrrecs territorials del govern de la Generalitat a l'Ebre

Fotografia final dels càrrecs territorials del govern de la Generalitat a l’Ebre

En l’últim consell de direcció de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, el 31 d’agost, es va completar el desplegament territorial de l’executiu que presidix Pere Aragonès, ara en l’ull de l’huracà per l’última polèmica entre els dos socis de govern al voltant de la taula de diàleg amb el Govern espanyol, amb les tres últimes incorporacions a les direccions territorials.
Es tractava de la regidora tortosina d’ERC Pilar Caballé, nova directora territorial de la Presidència; l’exdelegada i exresponsable territorial d’Empresa, Mercè Miralles, nova directora territorial d’Economia i Hisenda per al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre -esta doble condició és una novetat en l’organigrama de les delegacions-, i l’ampostí Joan Lluís Barberà, ara representant territorial de l’Esport i l’Activitat Física i abans a Joventut.
Es tancava així el ball de candidatures als serveis territorials, en què als partits no els és fàcil complir el requisit que els responsables territorials han de ser funcionaris dels grups A i B, majoritàriament de l’A, que exigix tenir un títol universitari de grau: de doctor, llicenciat, enginyer, arquitecte o equivalent.
Juntament amb Caballé, l’altra novetat no anunciada ha estat el nomenament de Ruth Martí com a coordinadora territorial de Joventut. La resta de noms són els que ja s’havien avançat, amb canvis importants com les reestructuracions dels nous macrodepartaments d’Acció Climàtica -inclou les competències d’agricultura- i de Territori i Polítiques Digitals; la creació d’Igualtat i Feminismes, amb una coordinació territorial que substituïx l’antiga representació de l’Institut Català de les Dones o la desaparició de Governació, integrada al departament de Presidència, entre altres.
Hi ha una figura més que el 2016 -quan es va constituir el sottogoverno del govern Puigdemont- amb la qualificació de direcció territorial, i una més quant a representació o coordinació territorials, incloent-hi l’Idecé. Només tres dels 17 càrrecs ja en dansa estan ocupats per la mateixa persona que en l’anterior legislatura. Una depèn de Junts i dos, d’ERC. En el gràfic adjunt s’assenyala el partit que proposa el càrrec, cosa que no vol dir que qui l’ocupa en siga militant.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 69 = 78

Últimes notícies