HomeCulturaFrancesc Duch, de Girona, guanya el premi de narrativa de la Ribera...

Francesc Duch, de Girona, guanya el premi de narrativa de la Ribera d’Ebre amb l’obra ‘Joana’

L’autor gironí Francesc Duch ha guanyat la XXXIX edició del premi de narrativa de la Ribera d’Ebre amb la seua novel·la Joana. Es tracta d’una obra sentimental i que serà publicada per l’editorial Cossetània.

La cerimònia d’entrega es va celebrar a la plaça 1 d’Octubre de Vinebre i, com és habitual, va ser l’acte que va donar el tret de sortida a la Festa Major de la localitat.

Joana narra la història d’una parella que acaba de patir una ruptura. La protagonista, però, voldrà seguir mantenint relació amb la besàvia de la seua ja exparella, un fet que provoca un ventall de sentiments als personatges i algunes situacions familiars complexes. “Es tracta d’una història de superació i amb moltes emocions i sentiments”, assegura Francesc Duch, l’autor.

La novel·la es publicarà l’any vinent a càrrec de l’editorial Cossetània i serà la segona obra de Francesc Duch. “És fantàstic que els autors amateurs, que en l’escriptura tenim la nostra gran passió, puguem veure que donen fruit i veure-les publicades gràcies a un certamen literari com el premi Ribera d’Ebre i l’editorial Cossetània”, destaca l’autor. A banda de la seua publicació, el premi Ribera d’Ebre està dotat amb 3.000 euros.

L’entrega del premi va tenir lloc a les portes de Ca Don Joan, a Vinebre, el passat dijous -dia 26- i, com és habitual, va ser el primer acte de la Festa Major de Vinebre. A més, l’acte va incloure la presentació de l’obra guanyadora de l’any passat, Sota la neu bruta, de Francesc Puigpelat, que ja es pot trobar a les llibreries.

L’alcaldessa de 00i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha destacat la bona salut del premi, que al llarg dels seus trenta-nou anys d’història “ha tingut guanyadors i guanyadores de pràcticament tots els territoris de parla catalana, des del País Valencià a les Illes, la Franja o les Terres de l’Ebre”. En l’edició d’enguany s’hi han presentat un total de deu obres “de procedència molt
diversa”.

Des de fa dos anys, el premi s’entrega a la plaça 1 d’octubre per les exigències de la pandèmia i la impossibilitat d’organitzar un sopar literari. De cara a la propera edició, quan el premi celebrarà els seus quaranta anys, Carim ha reconegut que “sempre es busca innovar” i el proper any pot incloure alguna celebració especial. Tot i això, assegura que “el més satisfactori seria poder organitzar la cerimònia com l’organització vulga i no en base a les restriccions que ens marca la pandèmia”.

La cerimònia d’entrega va comptar amb un homenatge a la tasca dels sanitaris durant la crisi de la covid-19, representats per Mar Lleixà, l’anterior gerent de l’Institut Català de la Salut a les Terres de l’Ebre.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 16 = 19

Últimes notícies