HomeCulturaGarcia convertirà l’església vella en un nou espai turístic, cultural i de...

Garcia convertirà l’església vella en un nou espai turístic, cultural i de memòria

L’església vella de Garcia es convertirà, en els propers anys, en un nou espai polivalent que podrà acollir actes culturals, espectacles, esdeveniments i també serà un nou actiu turístic al mig de la Ribera d’Ebre. Les obres de la primera fase van començar el passat mes de novembre i consisteixen en la consolidació de les restes i la instal·lació d’una coberta que faran l’espai ja visitable.

L’església vella de Garcia data del segle XVII i va quedar malmesa pels bombardejos que va patir durant la Guerra Civil. Després del conflice es va abandonar i els veïns van construir una nova església a la part baixa del municipi. Des de llavors, la construcció ha restat inactiva al capdamunt d’un turó des d’on es pot gaudir d’una visió panoràmica del riu Ebre i el bosc de ribera que l’envolta.

L’Ajuntament de Garcia ha tirat endavant un projecte de rehabilitació i ja està en marxa la primera fase, que consolidarà l’edificació perquè siga segur visitar-la i també instal·larà una coberta fixa. L’alcaldessa de Garcia, Blanca López, ha assegurat que “la rehabilitació de l’església vella és un projecte a llarg termini i que s’haurà de treballar de forma constant en els propers anys”. En este sentit, ha destacat que per als veïns de Garcia, la posada en valor de l’església vella és “un somni que s’anirà fent realitat”. Les intencions del consistori són de convertir l’antic temple en una sala polivalent que podrà acollir concerts, esdeveniments culturals i festes, i a la vegada es convertirà en un actiu turístic pel fet de ser un escenari de la Batalla de l’Ebre, pel seu valor arquitectònic i també per les vistes que oferix.

Nou edifici de l’Ajuntament

Les obres per a habilitar el nou edifici de serveis de Garcia ja encaren els seus últims dies. Està previst que este mes de desembre s’acaben d’enllestir els darrers detalls i que els treballs es donen per finalitzats. El nou edifici acollirà les oficines de l’Ajuntament i també el centre de dia i l’ambulatori municipal. La construcció ha comptat amb la subvenció de la Generalitat, la col·laboració del Departament de Salut per la instal·lació del mobiliari de l’ambulatori i s’hi ha destinat la inversió del Pla d’acció municipal (PAM) dels últims anys.

La posada en marxa d’un nou equipament destinat a serveis era una reivindicació dels veïns de Garcia, que van escollir-la com la seua prioritat als pressupostos participatius del municipi. L’alcaldessa destaca que “és una obra molt esperada” i que suposarà “una millora en la qualitat de vida” dels garciencs i les garcienques. Està previst que l’edifici entre en funcionament ja de cara al proper any

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

72 + = 76

Últimes notícies