HomeSocietatGebrada a la Terra Alta

Gebrada a la Terra Alta

El Departament d’Agricultura ha quantificat les hectàrees de vinya que s’han vist afectades a la Terra Alta per una glaçada inesperada, la matinada del passat 2 de maig. En concret, la gebrada va afectar sobretot els termes municipals de Caseres, Batea i Vilalba dels Arcs.

La superfície total amb danys registrats per la gelada és 232 hectàrees de vinya -aproximadament un 4% del total de la comarca-. Són unes 18 hectàrees a Caseres, unes 132 hectàrees a Batea i unes 82 hectàrees a Vilalba dels Arcs, amb afectacions molt irregulars d’entre el 10 i el 90%, en algunes parcel·les. Unió de Pagesos (UP) ha demanat que la pagesia afectada pugui ser indemnitzada “de manera justa” i pugui compatibilitzar les pèrdues amb una reducció dels mòduls de l’IRPF per inclemències meteorològiques. En els últims tres anys, la comarca de la Terra Alta ha patit diverses gelades i pedregades que han afectat de manera important els conreus.

Els danys es van produir les zones dels Mudèfers i Horta, al municipi de Caseres, amb afectacions entre el 10% i el 90% de brots; a la Vall Major i parts finals d’altres valls secundàries que hi desemboquen, al municipi de Batea, amb afectacions entre el 20% i el 65% de brots; i a la zona del barranc de Barball, a Vilalba dels Arcs, amb afectacions entre el 30% i 80% dels brots. La quantificació dels danys l’ha fet el Departament d’Agricultura a petició del sindicat UP.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies