HomeSense categoriaEl Govern aprova més de 5 milions d'euros en ajuts als pescadors...

El Govern aprova més de 5 milions d’euros en ajuts als pescadors per les vedes

TERRES DE L’EBRE // La Generalitat de Catalunya ha convocat les ajudes a la paralització temporal d’activitats pesqueres de les embarcacions de pesca de les modalitats d’arrossegament, encerclament i palangre de superfície de la flota amb port base a Catalunya, realitzada durant els anys 2020-2021. 

L’import total atorgat per a aquests ajuts puja a 5.135.882 euros, ampliables en 780.428 euros més. El percentatge de cofinançament és del 50% a càrrec del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i el 50% a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). 

La Conferència Sectorial de Pesca d’enguany ha aprovat subvencionar els dies hàbils de paralització temporal de la flota, reclamació llargament demanada per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, per reconèixer l’esforç del sector pesquer català que s’atura dos mesos. 

Per agilitar el cobrament de les ajudes per part del sector pesquer, enguany s’han convocat de manera separada els ajuts a armadors d’arrossegament de la província de Tarragona que apliquen la veda a finals d’agost.

Estos ajuts, tot i ser insuficients tal com ha manifestat reiteradament l’Administració catalana, contribuiran a pal·liar l’impacte econòmic que l’aplicació del Pla multianual de demersals (MAP) està generant en la nostra flota. Este Pla és el resultat de l’aplicació que ha fet el Govern espanyol del reglament comunitari contra la sobrepesca que imposa una reducció del 40% de les captures en un marge de només 5 anys, a comptar des de l’any 2020 fins a l’any 2025. 

Garantir la competitivitat del sector pesquer és una de les finalitats de l’Estratègia marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l’economia blava del país. Per això, el Govern reclama al Ministeri que es retorne al model descentralitzat de gestió dels ajuts a les vedes, ja que el sistema actual no funciona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 48

Últimes notícies